Foto: Shutterstock

Ny udmelding fra Mette Frederiksen

Det er en stor opgave, slår statsministeren fast.

Der er ingen tvivl om, at mange danskere er interesseret i at få at vide, hvornår de kan blive vaccineret. I starten af året fortalte DR blandt andet om, hvordan de praktiserende læger landet over blev kimet ned af borgere, der meget gerne vil have en vaccine mod coronavirus.

Sundhedsstyrelsen har meldt ud, at der til at starte med ikke vil være nok vacciner til alle, da den første COVID-19 vaccine kommer ad flere mindre leverancer. På sigt er det målet, at alle i Danmark, som vaccinerne er godkendt til, bliver tilbudt vaccination. 

Mette Frederiksen understreger i sit seneste opslag på Facebook, at vaccinerne er afgørende for, at Danmark kan lempe på restriktionerne og åbne igen. 

“Vores helt store håb for at få åbnet Danmark igen er vaccinerne. Når vi har vacciner nok, har vi sat et mål om at kunne vaccinere 100.000 danskere om dagen,” skriver hun på Facebook og understreger, at det er en stor opgave.

I dag mødes hun online med regeringslederne fra Østrig, Australien, Israel, Norge, Grækenland og Tjekkiet, hvor håndteringen af pandemien og de økonomiske følger er på dagsordenen. 

“Selvom vores udgangspunkter er forskellige, så har Danmark stor gavn af et stærkt internationalt samarbejde i vores fælles kamp mod corona,” afslutter Mette Frederiksen.

Se vaccinationskalenderen

Sundhedsstyrelsen har fastlagt en prioriteringsrækkefølge for tilbud om vaccination mod COVID-19. Rækkefølgen fremgår af vaccinationskalenderen, som kan ses her. 

“Ud fra den viden vi har lige nu, forventer vi, at alle personer, der er i særlig risiko, personale i sundhedsog plejesektoren samt samfundskritiske funktioner vil være blevet tilbudt vaccination inden april måned i år. Vi forventer at kunne begynde at tilbyde vaccination til den øvrige befolkning i slutningen af foråret eller starten af sommeren,” oplyser Sundhedsstyrelsen. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.