Ny vicedirektør på Nordsjællands Hospital

Ny vicedirektør er funderet i hospitalsverdenen og har solid erfaring med patientsikkerhed.

Jonas Egebart, 39, indtræder i direktionen på Nordsjællands Hospital som lægelig vicedirektør fra januar 2018. Han kommer fra en lignende stilling på Bornholms Hospital.

Læs mere fra Region Hovedstaden

Du kan læse flere historier fra og om Region Hovedstaden på temasiden her

-  Jonas Egebart har vist fra sine tidligere stillinger, at han både kan levere resultater og rykke et hospital fremad på de indre linjer og til gavn for patienterne. Han har samtidig en stærk strategisk forståelse og han kommer med nogle meget flotte skudsmål, som jeg glæder mig til at få bragt i spil på Nordsjællands Hospital, siger hospitalsdirektør for Nordsjællands Hospital Bente Ourø Rørth.

Patientsikkerhed som omdrejningspunkt
Jonas Egebart kommer med en anden karriere end den traditionelle indenfor lægefaget. Siden sin eksamen som læge i 2006 fra Københavns Universitet har Jonas Egebarts karriere haft fart på og hele tiden med patientsikkerhed og patientinddragelse som omdrejningspunkt. Først som risikomanager i Region Hovedstadens Enhed for Patentsikkerhed, siden som afdelingslæge. Han har også en fortid som chefkonsulent og programleder i Dansk Selskab for Patientsikkerhed og sektionschef i Region Hovedstadens Center for IT, Medico og Telefoni, inden turen gik til Bornholms Hospital.

- Involvering af patienter og pårørende er for mig en helt grundlæggende del af vores sundhedsvæsen og jeg kender allerede hospitalet for initiativrige og samvittighedsfulde ledere og medarbejdere, og som et hospital, der netop går forrest med patientinddragelse. Jeg kommer til at gå til opgaven med en stor portion ydmyghed, men ser også frem til at kunne bidrage med mine erfaringer med at drive og lede de store forandringer, der ligger i horisonten for både hospitalet og hele sundhedsvæsnet, siger Jonas Egebart.

Blik for det store billede og god ”oversætter”
- Ud fra et stærkt ansøgerfelt stak Jonas Egebart ud som en overordentlig velfunderet leder med en klar forståelse for de styrende dynamikker, der er både på hospitalsniveau og på regionalt samt nationalt niveau i sundhedsvæsnet. Han har vist en evne til at gribe og forstå de omfattende dagsordner og få oversat dem til de lokale forhold, hvilket hans arbejde på Bornholm også er et vidnesbyrd om, siger hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth.

Privat bor han i Gentofte med sin hustru Laura Nyholm Christensen og deres to drenge.

Nordsjællands Hospital er et af Region Hovedstadens store akuthospitaler for 310.000 borgere i Nordsjælland. Hospitalet har afdelinger og funktioner i Hillerød, Frederikssund og Helsingør samt genoptræningstilbuddet Montebello i Spanien. 

Nordsjællands Hospital har årligt cirka 74.000 indlæggelsesforløb, over 350.000 ambulante besøg og 4.000 fødsler. Hospitalet og dets cirka 3.900 medarbejdere får fra 2022 ny adresse i et helt nyt og moderne hospitalsbyggeri, der opføres over de kommende år umiddelbart syd for Hillerød.

 

Emneord: Jonas Egebart, Vicedirektører, Nordsjællands Hospital
Region Hovedstaden på DenOffentlige.dk Region Hovedstaden står for behandling, uddannelse og forskning inden for borgernes sundhedsvæsen, og sammen med andre udvikler vi hovedstadsregionen, hvor Region Hovedstaden har særlige opgaver ...
Aktivitet: Artikler: 176 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.