Foto: Shutterstock

Nye regler for nedlukning

Nye regler for nedlukningen er vedtaget. De nye regler betyder blandt andet at der skal være mere end 300 smittede per 100.000 indbyggere før en kommune skal lukke ned, indtil nu har der skulle 250 smittede til, før at en kommune lukkede ned. Fra fredag hæves også grænserne for hvornår de enkelte sogne skal lukke ned til 600, og der skal altså mere smitte til, end hidtil, før et sogn lukker ned. Indtil nu har grænsen været 500 smittede.

Epidemiudvalget er de der står bag de nye grænser, har onsdag på et møde vedtaget grænserne. Per Larsen, sundhedsordfører for De Konservative siger til TV2: “Epidemiloven er lavet sådan, at vi skal konfirmere det. Men det er en formsag, fordi når der er bred politisk enighed, er der ikke så meget at drøfte” 

Tre grænser for nedlukning

Før at et sogn lukker ned er der tre grænser der skal være nået, foruden incidenstallet skal der være mere end 20 smittetilfælde i sognet de seneste syv dage. Denne regel bliver der ikke ændret ved. Til gengæld bliver grænsen for positivprocenten forhøjet fra 2,5 til 3,0. Det betyder, at mindst 3,0 procent af de udførte test skal have påvist smitte. 

Mere end 1000 smittetilfælde 
I maj måned har der flere dage været registreret mere end 1000 smittetilfælde i Danmark. Da hver tredje i Danmark har fået mindst et vaccincestik og da landets hospitalsafdelinger ikke er presset giver ifølge Per Larsen god mening at lempe grænserne. Til TV 2 siger han: “Vi er i en robust situation, hvor mange er vaccineret, mange har haft covid, og vores hospitalsvæsen er på ingen måde truet. Vi er derfor i en fase, hvor det handler om at bevare pandemikontrollen. Det giver det altså god mening, at man også hæver incidensgrænserne, når smittetallet vokser lidt i befolkningen også” I følge den Konservative sundhedsordfører gælder grænserne som udgangspunkt i fire uger, men de kan ændres inden da. Det skriver TV 2.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.