Foto: Shutterstock

Nye tal: Her bliver flest smittede

En af de kommuner, der lige nu er hårdest ramt af coronavirus, deler nu data om, hvor borgerne bliver smittet.

Næstved Kommune er for øjeblikket den kommune i Region Sjælland, hvor flest er smittede. Styrelsen for Patientsikkerhed har opgjort, hvor folk formoder, at de er blevet smittede, og tallene viser, at flest er smittede hjemme, via bekendtskabskreds eller på deres job.

Det fortæller Næstved Kommune i en pressemeddelelse. Tallene fra Styrelsen fra Patientsikkerhed dækker over perioden fra uge 5 til og med uge 8.

Tallene viser, at mange bliver smittet på arbejdet og via bekendtskabskredsen, og derefter tager smitten med hjem til familien. Det er derfor utroligt vigtigt at få brudt smittekæderne og få testet hele familien – også selvom man ikke har symptomer. En ud af fire smittede har ingen formodning om, hvor de kan være blevet smittet.

"Jeg kan næsten ikke sige det tydeligt nok: Bliv testet. Det gælder også, selvom du ikke føler dig syg, eller synes du har været sammen med mange andre. Hver tredje smittede har slet ikke symptomer på corona, når de bliver testet positive. Derfor kan man uforvarende komme til at smitte sine nære relationer, uden man ved det. Vi har lige nu seks teststeder i kommunen. Brug dem, kun på den måde får vi brudt smittekæderne," fortæller borgmester Carsten Rasmussen.

Smitten holdes nede

Tallene fra Styrelsen for Patientsikkerhed kan desværre ikke fortælle, hvor eller blandt hvilke aldersgrupper der er flest smittede, fordi smitten i Næstved Kommune er spredt, både hvad angår geografi og demografi.

Men tallene fra de pågældende fire uger viser, at blot 4,5 % er smittede i grundskole, daginstitutioner eller blandt beboerne på plejecentre, bosteder og institutioner.

"Vores medarbejdere gør en kæmpe indsats for at holde smitten nede. Derfor er det vigtigt, at vi andre gør en ekstra indsats for ikke at bringe smitten ind på institutionerne," afslutter Carsten Rasmussen i pressemeddelelsen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne