Bekræftet: Dansk parti lukkes torsdag

08/10/20 8:01

MGDK

Torsdag bekræftes det, at partiet lukker og slukker.

Torsdag blev endnu en bombe i dansk politi udløst. Denne gang drejer det sig ikke om et farvel til en politisk leder. Denne gang er det et helt parti, der siger tak for nu og lukker ned. 

Det fortæller partileder Simon Emil Ammitzbøll-Bille på Facebook. Her skriver han, at opgaven med at bygge et nyt parti op fra bunden, få indsamlet vælgererklæringer og alt det andet, der følger med, når man er partistifter, er blevt for stor en opgave,

"For er knap et år siden dannede Christina Egelund og jeg det borgerligt-humanistiske parti, Fremad. Vores ambition var at bryde den nationalkonservative bølge i blå blok. En ambition jeg stadig deler, men som jeg må erkende ikke bliver virkeliggjort med mig i spidsen eller med Partiet Fremad," skriver Simon Emil Ammitzbøll-Bille, inden han tilføjer: 

"Først og fremmest fordi jeg ikke er i stand til at lægge den energi i projektet, som det kræver."

Stopper muligvis helt

Partilederen fortæller i opslaget, at det særligt er ham selv, der har stået i vejen for at få rykket partiet frem ad. 

"Den hårde erkendelse er, at det først og fremmest er mig selv, der står i vejen for gennemførelsen af det projekt, jeg havde kastet mig ud i og i spidsen for. For hvis jeg skulle give det den nødvendige indsats, ville jeg ikke kunne passe og passe på min familie på den måde, jeg gerne vil."

Ammitzbøll-Bille vil fremover koncentrere sig om sin familie, fortæller han. Desuden gør han det klart, at han formentlig er tættere på et exit fra politi, end de fleste nok ville have troet. 

Det er min ambition at være en god ægtemand og far og samtidig være god til mit arbejde. Det kan jeg ikke opfylde, hvis jeg fortsætter i spidsen for Fremad. Og da jeg aldrig har været i tvivl om, hvor basen og værdierne er, vægter familien højest, og arbejdslivet må ændres."

"Hvad fremtiden bringer vil tiden vise. Foreløbig fortsætter jeg som en fri fugl på Christiansborg. Der er stadig et par sager, jeg gerne vil følge på vej. Men jeg er nok tættere på udgangen end på indgangen til Borgen."

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.