Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Coronajagt: Nu vil myndighederne opsøge borgere på bopælen

09/11/20 10:08

Theis

Styrelsen for Patientsikkerhed beretter nu om en mere intensiveret jagt på personer, der har været i nær kontakt med smittede.

I syv danske kommuner er der særlige restriktioner gældende, for at begrænse smitterisikoen. I disse syv kommuner vil myndighederne nu intensivere jagten på de borgere, der har været i nær kontakt med smittede.

Er det ikke muligt at opnå forbindelse med de respektive personer per telefon, vil myndighederne som konsekvens heraf opsøg personerne på deres bopæl.

Det er et af budskaberne, som Midt- og Vestjyllands Politi kommunikerede på et pressemøde søndag.

"I de kommuner vil vi sørge for, at vi får kontakt til alle," fortæller Charlotte Hjort, der er overlæge og enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, og uddyber:

"Kan vi ikke få kontakt på telefon, kan det blive nødvendigt at opsøge folk på deres bopæl."

Kan bruge tvang

Ønsker borgere ikke frivilligt at deltage, er det i yderste tilfælde tilladt for myndighederne at bruge tvang.

Det fortæller Charlotte Hjort også, men samtidig understreger hun, at det ikke er i alle tilfælde, at de gør det:

"Det er meget alvorligt mente anbefalinger, og hvis der er fare for, at man smitter andre, er der muligheder i epidemiloven for at tvinge folk," siger hun ifølge Ritzau, og fortsætter:

 

"Der skal være meget på spil, før vi gør det."

Det vil sige, at det kun er i sjældne tilfælde, at magtmidlet i loven med tvang vil blive benyttet. Imidlertid berettes det også, at det allerede er sket fem gange indtil nu.

Overlægen tilføjet, at det er styrelsens erfaring, at de fleste nære kontakter er blevet kontaktet.

Thisted, der er en af de berørte kommuner, ligger i Midt- og Vestjyllands Politikreds. Her er der sendt ekstra patruljer til, men der har endnu ikke være grund til at skride ind.

"Der er ikke givet en eneste påtale endnu, og det tyder på stor ansvarlighed fra borgerne," fortæller chefpolitiinspektør Claus Hilborg ifølge Ritzau.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.