Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

DMI melder ud: "Byder på store udfordringer"

15/2/21 10:57

Theis

DMI varsler om et barskt vejrdøgn.

Sne, snefygning og tæt tåge.

14 dages massiv kulde lakker nu mod enden, men mandagen byder alligevel på barskt vintervejr, når en front med sne og blæst bevæger sig ind over Danmark vestfra. Det skriver DMI på Twitter:

“Det kommende vejrdøgn byder på store udfordringer, også for meteorologerne.”

Det går løs allerede mandag formiddag i den vestlige del af landet med udbredt sne. I løbet af eftermiddagen breder sneen sig østpå til det meste af landet, bortset fra Bornholm, hvor der først ventes sne fra sidst på aftenen.

Selvom snemængderne fra søndages vejr ikke var voldsomme, så kan de i kombination med en god frisk vind og snefygning, betyde at kriteriet for snestorm fortsat ikke kan udelukkes og derfor bibeholdes risikomeldingen i store dele af landet, melder DMI. 

Den tætte tåge kommer i kølvandet på, at lunere og meget fugtig luft trækker ind over landet fra sydvest. Det forventes, at tågen flere steder bliver tæt, med en sigtbarhed under 100 meter, og derfor er der også udsendt varsel om tæt tåge for store del af landet.

Mandagens temperaturer bliver mellem 3 graders frost og 2 graders varme. Udover snefyninger kan der stedvis forekomme is- og sneglatte veje.

Det bliver varmere

Tirsdag stiger temperaturen til mellem frysepunktet og 4 graders varme. Det bliver skyet, diset og stedvis tåget, og der kommer lidt regn hist og her. Dette vejr ser også ud til at fortsætte onsdag og torsdag.

Hen mod weekenden stiger temperaturen endnu mere, og det forventes at ramme omkring 8 graders varme lørdag.

Annonce