Michael Ziegler tordner mod fusionsplan for KL og Danske Regioner.

KL-spids tordner mod fusionsplan

21/11/2014 12:16

Nick Allentoft

Medlem af KL's bestyrelse, Høje Taastrups borgmester Michael Ziegler, falder fusionsplan en dårlig idé. Partikollega på borgmesterkontor i Aarhus er også kritisk.

Der gik ikke mange minutter fra formændene for KL og Danske Regioner havde præsenteret deres plan om at fusionere de to organisationer for pressen, før den blev ramt af kritik fra egne rækker.

Bestyrelsesmedlem i KL og borgmester i Høje Taastrup, Michael Ziegler, kalder på Twitter fusionsplanerne for "en dårlig idé".

Fusion KL-Danske Regioner

Kommunernes Landsforening og Danske Regioner planlægger at slå sig sammen. Læs alt om fusionen på vores temaside. Klik her.

"Dårlig idé at fusionere KL og Danske Regioner. Regionerne skal nedlægges. Det må være opgave nummer 1 for en borgerlig regering", lyder den kradse kritik fra Ziegler.

Ifølge KL-formand Martin Damm (V) og regionsformand Bent Hansen (S) vil en fusion mellem interesseorganisationerne styrke det decentrale Danmark.

- Vi mener, at tiden er inde til at opruste og danne en organisation, der samlet kan repræsentere det decentrale Danmark, siger Martin Damm.

- Vi får en meget stærkere organisation sammenlagt. Vi får en stærkere stemme ved at slå pjalterne sammen. Det får borgerne at mærke gennem forbedringer, siger han.

Formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) er også sikker på, at fusionen vil kunne mærkes hos borgerne.

- Vi vil levere en mere sammenhængende service, siger Bent Hansen.

Han erkender, at KL er større end Danske Regioner, og at det også vil have betydning for, hvordan magtfordelingen i tilfælde af en fusion vil være.

- Der er ingen tvivl om, at en kommende formand vil komme fra kommunerne, siger Bent Hansen.

Hvis fusionen bliver til virkelighed, er det planen, at der bliver to næstformandsposter. Her sætter regionerne sig på den ene post, mens kommunerne får den anden.

En eventuel fusion mellem de to organisationer vil først træde i kraft i 2018.

Aarhus viceborgmester advarer   Zieglers partikollega i Aarhus, viceborgmester Marc Perera Christensen, er også kritisk. Den bebudede mulige fusion mellem KL og Danske regioner bør afvente afklaring af regionernes fremtid og indretningen af den danske sygehussektor, mener den konservative 2. viceborgmester Marc Perera Christensen, der bla. er medlem af KLs internationale udvalg.   "Vi ved ikke hvordan fremtiden ender for regionerne. Meget tyder på at en ny regering vil se på indretningen af den danske sygehussektor og det kan jo ende med en anden model end den vi kender idag. Det er langt fra givet at de opgaver skal over i kommunerne" udtaler Marc Perera Christensen.   Marc Perera Christensen mener derfor at man bør afvente med fusionsplaner til regionernes fremtid er afklaret.   "Det er forhastet og virker panikagtigt at kaste disse fusionsplaner på bordet nu. Lad os nu afvente det kommende folketingsvalg og se hvor det bringer den kommunale og regionale sektor hen" afslutter Marc Perera Christensen.

/ritzau/DenOffentlige

Mest Læste

Annonce