Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kritisk nyt fra regeringen: Overvejer at lukke kommunegrænser

08/12/20 9:49

Theis

I øjeblikket gør det ikke noget, hvis du krydser kommunegrænsen til en af de 38 kommuner, hvor der i øjeblikket er nedlukninger. Det kan dog sagtens være, at disse kommunegrænser bliver lukket ned.

I går meddelte Mette Frederiksen på et pressemøde, at der ville komme nedlukninger i 38 danske kommuner. Derudover ville der kommer restriktioner i hele landet, men flere kan være på vej, og de kan endda være ganske hårde.

Da minksituationen var på sit værste i Nordjylland, valgte regeringen at ‘lukke’ kommunegrænserne, og det samme kan være tilfældet med de 38 danske kommuner, der nu har fået nedlukninger.

Klar til at lukke kommunegrænser

Både statsminister Mette Frederiksen og sundhedsminister Magnus Heunicke fortæller nemlig, at regeringen ikke nødvendigvis er færdige med at sætte restriktioner. Det næste på tegnebrættet kan meget vel være lukninger af kommunegrænser.

“Vi er klar til at gøre, hvad der skal til for at redde sundhedsvæsenet og få kontrol med epidemien”, fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke til TV2 og fortsætter:

“Det værktøj har haft effekt i Nordjylland, og jeg vil ikke stå her og sige, der er nogen værktøjer, vi ikke vil bruge.” lyder det fra ministeren.

Blandt gårsdagens restriktioner kom det frem, at restauranter, cafeer og barer i de 38 kommuner vil blive lukket ned. Derudover lukker indendørs fritidsaktiviteter. Skolebørn fra 5. klasse og op vil desuden blive sendt hjem på juleferie med det samme.

Sidst men ikke mindst, så blev danskerne opfordret til ikke at være mere end 10 personer samlet til både jul og nytår.