Foto: Bax Lindhardt
Foto: Bax Lindhardt

LIGE NU: Fødevareminister Mogens Jensen går af

18/11/20 11:05

Theis

Fødevareminister Mogens Jensen har netop meldt ud, at han går af som minister.

Det har længe været undervejs, at der skulle præsenteres en redegørelse for hele mink-miseren, hvor Mette Frederiksen og fødevareministeriet meldte ud, at alle mink i Danmark skulle aflives.

Det viste sig dog, at der ikke var lovhjemmel til at træffe sådan en beslutning, og det har nu kostet en ministerplads. Således melder fødevareministeren selv ud, at han trækker sig omgående som fødevareminister i Danmark.

“Det er klart, at det er helt nødvendigt for mig at have tillid fra Folketingets partier i i forhold til at udøve mit erhverv. Det er min vurdering, at jeg ikke længere har den fornødne opbakning blandt Folketingets partier.” fortæller Mogens Jensen til DR Nyhederne.

Selve fratrædelsen

"For at jeg som minister skal kunne varetage mit hverv, er det afgørende, at jeg har den fornødne tillid i Folketinget. Ikke mindst i en situation, hvor mit ministerium står over for den store opgave, det er at sikre en grøn klimaomstilling af dansk landbrug. Da jeg har den klare vurdering, at jeg ikke længere har den tilstrækkelige opbakning blandt et flertal af Folketingets partier, har jeg i dag meddelt Statsministeren, at jeg ønsker at udtræde af regeringen," siger Mogens Jensen. 

Udmelding fra Pia Olsen Dyhr

Mogens Jensen har været nødsaget til at trække sig efter dagens redegørelse, og det kommer blandt andet af, at SF ikke ville fortsætte et samarbejde med regeringen, hvis ikke Mogens Jensen fik sparket.

“Klogt at Mogens Jensen trækker sig. Der var ingen andre vej frem. Det har jeg også meddelt statsministeren tidligere idag. Nu skal vi igang med at bygge tilliden op - det er der brug for,” fortæller Pia Olsen Dyhr på sin Facebook-profil.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce