Lokalpolitikere skal se på psykiater-sag

13/08/2015 12:06

Nick Allentoft

Det skal frem i lyset, om der er begået alvorlige fejl i en række borgersager. Flere kommuner er på vej med redegørelser om brugen af den kritiserede og dømte psykiater, Piet Casier.

I Haderslev Kommune er arbejdet så fremskredent, at de lokale politikere i kommunens Beskæftigelses - og Integrationsudvalg i aften skal diskutere sagen.

Det skriver DR Syd.

Haderslev Kommune har udarbejdet en redegørelse om de otte sager, hvor kommunen har brugt psykiateren Piet Casier til udfærdigelse af speciallægeerklæringer.

- Og ud fra en faglig vurdering mener vi, at der er foretaget en korrekt opfølgning i disse sager, siger Rune Larsson, der er direktør i Haderslev Kommunes Erhvers - og Borgerservice.

Men der skal flere svar på bordet, før Haderslev kommune kan tillade sig at konkludere noget som helst om de otte sager. Det mener medlem af Beskæftigelses - og Integrationsudvalget i Haderslev Kommune for Socialdemokraterne, Rune Højer.

- Jeg håber, forvaltningen vil give os en meget dybere forklaring på, hvorfor man finder, at der ikke er noget at komme efter. Men lige nu er jeg ikke klar til at parkere sagen, siger han til DR Syd.

Esbjerg Kommune er den kommune, der har brugt den dømte psykiater allermest. Kommunen har i 124 tilfælde fået udarbejdet speciallægeerklæringer af Piet Casier.

I Esbjerg Kommune er man sidst på måneden klar med en redegørelse til kommunens politikere. Men i første omgang har kommunen valgt at koncentrere sig om de omkring 30 sager, hvor psykiateren har stillet den sjældne diagnose 'sygdomsefterligning'.

- Vi har jo rigtig mange sager, hvor han (Piet Casier red.) har været involveret. Så for at starte et sted, har vi valgt først at kigge på de sager, hvor den diagnose har været brugt, siger Lise Willer, der er direktør for Borger & Arbejdsmarked i Esbjerg Kommune.

Hun oplyser at redegørelsen er klar sidst på måneden.

Psykiateren Piet Casier har flere gange modtaget kritik fra myndighederne. Og fornylig blev han dømt for at have fejldiagnosticeret en kvinde i Norddjurs Kommune. En diagnose, der betød, kvinden blev fastholdt på kontanthjælp.

Piet Casier har ikke svaret på DRs henvendelser.

Mest Læste

Annonce