Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen ‘aflyser’ årets julefrokoster

23/10/20 8:27

Theis

Statsministeren melder desværre klart ud, at de traditionelle julefrokoster i år med al sandsynlighed ikke bliver til noget.

Coronavirussen er for alvor tilbage i Danmark, hvor Sundhedsminister Magnus Heunicke nu har meldt ud, at vi er blevet ramt af en andenbølge.

Det resulterer i, at der inden længe vil blive præsenteret nye corona-restriktioner, som højst sandsynligt vil besværliggøre rigtig mange sociale arrangementer i løbet af julen.

Dermed skal danskerne ikke regne med, at de kan afholde eller deltage i de sædvanlige traditionelle julefrokoster.

“Til en julefrokost bliver der råbt og danset. Der bliver indtaget anselige mængder alkohol. Det er noget af det, der kan danne basis for, at smitten spreder sig,” lyder det fra Mette Frederiksen ifølge TV2.

Fortsat en mulighed for visse julefrokoster

Heldigvis er der stadig mulighed for, at der kan afholdes mindre private julefrokoster med kollegerne. Det afhænger dog ifølge Mette Frederiksen af, hvordan situationen kommer til at blive til den tid.

“Det betyder jo ikke, at man ikke kan mødes nogle kolleger på en ordentlig og forsvarlig måde og takke hinanden for året, der er gået - afhængig af hvordan situationen er til den tid,” fortæller statsministeren.

Hos brancheorganisationen Horesta, er de langt fra tilfredse med udmeldingen fra Mette Frederiksen, da det nu har resulteret i mange afbud fra gæster.