Morten Østergaard: Allerslev er et stort talent

25/10/2017 23:02

Nick Allentoft

Tirsdag støttede Morten Østergaard sin borgmester i København. Onsdag bakkede han op om hendes farvel. Der var ikke andet at gøre, siger han.

Det er den helt rigtige beslutning, som Anna Mee Allerslev (R) onsdag kom frem til, da hun kvittede politik som konsekvens af den seneste tids møgsager med hende i centrum.

Det mener De Radikales leder, Morten Østergaard. 

Allerslev var ellers partiets spidskandidat til kommunalvalget 21. november i København. Her er hun nu også afgående beskæftigelses- og integrationsborgmester.

Følg KV17 og RV17 på temasiderne

Vi samler alle væsentlige historier om Kommunalvalget 2017 og Regionsrådsvalget 2017 på disse temasider: KV17 / RV17

Spørgsmål: Morten Østergaard, tirsdag var hun ifølge dig den rigtige spidskandidat for jer i København. Nu har hun trukket sig. Hvad siger du til det?

- Siden hun ringede til mig i morges ved 06-tiden, har jeg bakket hende op i, at tiden var kommet til at vige pladsen, så hun gav resten af de radikale kandidater mulighed for at diskutere vores politiske visioner, siger Østergaard.

Spørgsmål: Hun er ikke en hvem som helst i partiet. Hvorfor har du ikke forsøgt at overtale hende til at blive, når du tirsdag sagde, at hun var den rigtige spidskandidat for jer?

- Situationen var ikke til at bære længere for hende eller for resten af partiet. 

- Hvis vi skal genvinde tilliden hos københavnerne, var det nødvendigt, at det ikke handlede om sager angående Annas administration på rådhuset, men om vores politiske visioner.

- Jeg tror, at der er mange radikale i resten af landet, som er lettede over, at de nu kan tale om, hvad de vil med deres egen by, og ikke skal forholde sig til, hvad der foregår på Københavns Rådhus, siger Østergaard.

Spørgsmål: Hvilken fremtid har Allerslev i partiet?

- Det er op til hende selv. Hun har et uomtvisteligt talent. Om vi får glæde af det i politik, eller hun vil bruge det i nogle af de andre muligheder, livet byder på, det må tiden vise.

- Vi kan ikke udelukke, at hun kan komme tilbage i politik, men det bliver nok ikke lige med det første, siger Østergaard.

Så vi skal ikke regne med at se hende til eksempelvis et folketingsvalg i 2019?

- Det må I selv spørge hende om. Hun er et stort talent. Om hun vil bruge det i politik eller ej, må tiden vise. 

Spørgsmål: Hun er en af de mest profilerede politikere hos De Radikale. Har I råd til at lade en som hende gå?

- Som situationen udviklede sig, var der ikke andet at gøre, end at hun trådte til side. 

- Så må andre af de talentfulde kandidater hos os vise, at vi er et parti, hvor der er den bredde, som skal til, og at vi kæmper mere arm i arm, end vi har givet udtryk for de seneste dage.

Spørgsmål: Hvis hun ikke selv havde valgt at trække sig, havde du så hevet hende ind til en kammeratlig samtale, om at hun skulle trække sig?

- Det finder vi aldrig ud af, fordi den beslutning traf hun selv.

Spørgsmål: Var det vigtigt, at den beslutning blev truffet nu og ikke om en uge?

- Ja. Det var nu, den skulle træffes, så alle kunne komme videre. Det her kunne ikke fortsætte.

Spørgsmål: Får De Radikale en borgmesterpost til kommunalvalget?

- Vi vil kæmpe med næb og klør. For Københavns skyld. Det er der brug for. Og jeg er helt overbevist om, at der også vil findes radikale rådmænd og borgmestre efter valget, siger Østergaard. 

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce