Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Når juletræet drysser: Her er ekspertens tip til at gøre rengøringen nemmere

09/12/2023 11:14

J. Bøgen

Mange familier er allerede begyndt at forberede deres juletræ, og takket være ekspertens tips kan opgaven med at rydde op, når helligdagene er ovre, blive markant lettere.

En rengøringsekspert delte de bedste tips til at reducere faldet af grantræsnåle på gulvet, hvilket er afgørende for at opretholde et rent og ordentligt hjem i julen.

For at opnå dette anbefaler Homeaglow, en udbyder af hjemmerengøringstjenester, at man etablerer en klar sti for træet, når det bæres indendørs for at forhindre sammenstød, der kan løsne nålene.

Desuden skal man placere træet et køligt sted og vand det en gang i mellem for at bevare dets friskhed og livlige grønne udseende.

Minimer trafik og aktivitet omkring træet ved at placere det i et lavtrafik hjørne for at forhindre utilsigtede forstyrrelser.

Jo mere proaktiv du er i at forhindre dit juletræ i at miste nåle og generelt at holde styr på pladsen omkring træet, jo enklere vil rengøringsprocessen være.

Brug støvsugerens ekstra hoveder

Når det kommer til at rydde op efter faldne nåle, er brugen af støvsugerens særlige hoveder afgørende, men du bør være forsigtig med at rulle støvsugeren over nålene: Det kan nemlig give potentielle skader på støvsugeren.

I stedet skal du regelmæssigt skifte posen eller tømme beholderen, fastgøre sprækkeværktøjet og støvsuge fra de ydre kanter mod centrum.

Til hurtig pletrengøring er fnugruller effektive, især på møbler eller tæpper, hvor nålene kan være faldet i.

Sørg for at bruge et friskt og klæbrigt lag og start fra de ydre kanter mod midten og bortskaf brugte lag ordentligt.

Gaffatape kan også bruges til isolerede nålepletter ved at vikle det omkring hånden med den klæbrige side udad.

Til større områder anbefales en svaber til at samle nålene i en bunke, som du derefter let kan rengøre med en kost eller en støvsuger.

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce