Pia Olsen Dyhr går til formandsopgaven med ydmyghed og ambitioner.

Olsen Dyhr: Der er plads til SF i dansk politik

13/02/2014 16:19

Nick Allentoft

SF kommer stærkt tilbage, lover Pia Olsen Dyhr. Hun forventer fuld opbakning som den eneste formandskandidat.

SF's nye formand, Pia Olsen Dyhr, vil genrejse det kriseramte pari, som i de seneste uger har været gennem et dramatisk forløb og åbenlys splittelse.

Det siger Pia Olsen Dyhr på sit første pressemøde som ny partiformand.

- Det er med ydmyghed, at jeg påtager mig opgaven med at få genrejst SF. Det er ikke første gang, at partiet er udfordret, men hver gang er vi kommet stærkt tilbage. Og det er jeg fuldstændig sikker på kommer til at ske igen.

- Nogle skeptikere har den seneste tid sagt, at der ikke længere er plads til SF i dansk politik. Det er jeg grundlæggende uenig i, siger hun.

SF har nemlig trukket regeringen til venstre, fastholder Pia Olsen Dyhr, som selv har været både handels- og udviklingsminister og siden transportminister.

Derfor lægger hun også op til at fastholde den samme politiske linje som hidtil. SF skal søge at indgå politiske kompromiser, og SF skal gå efter regeringsmagten.

- Der er brug for et venstreorienteret indflydelsesparti, som går efter at skabe konkrete resultater. Min holdning er ganske klar. SF skal som udgangspunkt sidde i regering, når der er flertal til venstre for midten, siger hun.

                              Læs også: Olsen Dyhr bliver ny formand. Her er hendes vej til SF's top.

Hun tilføjer dog, at det både forudsætter, at SF står stærkere end i dag, og at Socialdemokraterne lægger mere vægt på det venstre ben, før det igen er realistisk at tale om SF i regeringen.

Selvom Pia Olsen Dyhr dermed står for præcis den samme linje, som har skabt problemer for de to foregående partiformænd, Villy Søvndal og Annette Vilhelmsen, og selvom hun er blevet kåret som ny formand uden modkandidater, så forventer hun fuld opbakning i partiet.

- Nu er det jo ikke mig, der kan stille en modkandidat op. Det må være et valg, folk selv træffer, om de vil stille op.

- Når der ikke er kommet nogen modkandidat, og når alle i folketingsgruppen har været ude at bakke op om mig, så opfatter jeg det som et klart mandat til mig og den linje, jeg har lagt.

I første omgang har Pia Olsen Dyhr blandt andet blikket rettet mod den kommende reform af beskæftigelsessystemet.

- Nu starter et nyt kapitel for SF uden for regeringen. Vi får en helt ny rolle, men også en rolle med muligheder. De ting, vi tidligere sagde ved forhandlingsbordet, kan vi nu sige i offentligheden.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce