Fra venstre til højre: Jesper Idel, Ulla Koch, Asger Beck, Anna Astrid Høy-Nielsen, Lars Corvinius Olesen, Hella Brodersen Schulin, Jill Wortziger, Daniel Barrera, Katrine Ida Olsson. Foto: Kasper Stevn Nielsen

Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

Veganerpartiet afholdte i weekenden et vellykket landsmøde i Nyborg. Landsmødet kom en dag efterpartiets nu tidligere partileder Henrik Vindfeldt trak sig fra posten.

Hovedbestyrelse bliver til landsledelse
Partiet fik på landsmødet udviddet sine vedtægter og struktur. Den forrige hovedbestyrelen på syv personer bliver nu udviddet med partiets frontfigur samt en repræsentant for hver storkredsbestyrelse i partiet. 

"Vi har i lang tid villet uddelegere ledelsesansvaret på flere skuldre og løfte partiet som et nationalt parti. Derfor var det dejligt, at medlemmerne i weekenden stemte de nye ændringer igennem" udtaler Lars Corvinius Olesen, pressechef for Veganerpartiet.

På landsmødet 2021 blev valgt:

 • Lars Corvinius Olesen (valgt for to år)
 • Ulla Koch (valgt for to år)
 • Daniel Barrera Madsen (valgt for to år)
 • Katrine Ida Olsson (valgt for et år)
 • Jesse Jesper Idel (valgt for et år)
 • Hella Brodersen Schulin (valgt for et år)
 • Jill Wortziger (valgt for et år)
 • Asger Beck (1. suppleant)
 • Anna Astrid Høy-Nielsen (2. suppleant)

Fra storkredsene sidder følgende pt. i landsledelsen:

 • Stefán Guðnason (Østjylland)
 • Sóley Jónsdóttir (Vestjylland)
 • Liselotte Katarina Rotfeld (Sjælland)
 • Daniel Buus (Fyn)
 • Karsten Faber (København)

Partileder bliver til politisk ordfører
I forbindelse med den nye organisering skifter partiets frontfigur også navn. Partiets ansigt udadtil bliver fremadrettet benævnt politisk ordfører. Politisk ordfører skal agere som partiets primære ansigt udadtil og promovere partiets politik offentligt. 

Processen er sat i gang for at finde ny politisk ordfører
Inden for otte uger skal der afholdes ekstraordinært landsmøde, hvor der skal afholdes valg af ny politisk ordfører efter Henrik Vindfeldt fredag fratrådte posten. Dato for det ekstraordinære landsmøde er endnu ikke fundet. 

Landsledelsen konstituerede sig selv mandag aften
Den nye landsledelse konstituteret sig selv med forperson (Ulla Koch), næstforperson (Jill Wortziger) og kasserer (Jesper Idel). Landsledelsen kan træffe beslutninger inden for foreningens vedtægter og har ansvaret for den overordnede ledelse samt ansvar for at nedsætte den daglige ledelse af foreningen. Landsledelsen har desuden ansvar for at udforme og implementere foreningens strategi og for at foreningen opnår foreningens formål.

Troen på at sagen er størst
På Veganerpartiets landsmøde var der optimisme for partiets videre færd trods Henrik Vindfeldts afgang. 

"Det er nu vi skal vise, at sagen er større end enkeltpersoner. Vi er ude på en kæmpe mission - et massivt paradigmeskifte i måden vi behandler dyr og naturen - som må og skal lykkes uanset, hvem der sidder på posterne," udtaler Lars Corvinius Olesen og fortsætter:

"Henrik og Michael har vist vejen indtil nu. Vi skylder dem og ikke mindst dyrene, naturen og vores børnebørn at fortsætte. Det var medlemmerne enige med os i på landsmødet."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.

 • 10.06.21 Politik
  Sundhedsministeriet indkalder til pressemøde i dag

  Sundhedsministeriet inviterer til pressemøde torsdag d. 10. juni 2021 kl. 12.00 om genåbningen og status på Covid-19-situationen.