Nyt i plejehjemssag: Rådmand skal under luppen

Rådmanden for Sundhed- og Omsorg i Aarhus, Jette Skive (DF), er blevet genstand for en sag i Aarhus byråd, der skal finde ud, om rådmanden gik over stregen, da hun i et interview på tv beskyldte to andre medlemmer af byrådet for at lyve om den verserende sag om forholdene på plejecentret Kongsgaarden.

På det næste møde i byrådets Sundheds- og Omsorgsudvalg på onsdag den 19. august, der skal politikerne diskutere, hvad der er god takt og tone byrådsmedlemmerne imellem. 

Det sker, efter at Sundheds- og Omsorgsrådmand, Jette Skive (DF), tilbage i slutningen af juli i en nyhedsudsendelse på TV2 ØStjylland beskyldte Enhedslistens Lone Norlander (EL) og Venstres politiske ordfører, Hans Skou, for at lyve. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

  - Jeg er målløs over at høre, at to politikere kan stå direkte og lyve for åben skærm, lød udtalelsen fra Jette Skive d. 28. juli.

Kommentaren faldt som et led i debatten om den omstridte sag om omsorgsvigt af beboerne på plejehjemmet Kongsgaarden i Aarhus, hvor TV2-dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden" afslørede omfattende omsorgssvigt af beboerne på plejecentret i Viby.

 

Her er spillereglerne

Af punkt nummer ni på det næste møde i byrådets Sundheds- og Omnsorgsudvalg på onsdag den 19. august, der fremgår det, at udvalget skal omkring byrådets eget Samarbejdskdeks 2018-2021 med henblik på diskutere og fremme den gode omgangstone imellem politikerne.

Det er de to politikere, der var genstand for Jette Skives udtalelser, LOne Norlander og Hans Skou, der bragt punktet på udvalgets dagsorden.

Byrådets Samarbejdskodeks 2018-2021 lyder således:

Troværdighed: Vi står ved, hvad vi siger. Vi overholder aftaler og respekterer fortrolighed.

Respekt: Vi møder hinanden, borgere og samarbejdspartnere med respekt.

Engagement: Vi engagerer os politisk, fagligt og socialt. Vi stræber efter at gøre en forskel.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også