Nyt i plejehjemssag: Rådmand skal under luppen

Rådmanden for Sundhed- og Omsorg i Aarhus, Jette Skive (DF), er blevet genstand for en sag i Aarhus byråd, der skal finde ud, om rådmanden gik over stregen, da hun i et interview på tv beskyldte to andre medlemmer af byrådet for at lyve om den verserende sag om forholdene på plejecentret Kongsgaarden.

På det næste møde i byrådets Sundheds- og Omsorgsudvalg på onsdag den 19. august, der skal politikerne diskutere, hvad der er god takt og tone byrådsmedlemmerne imellem. 

Det sker, efter at Sundheds- og Omsorgsrådmand, Jette Skive (DF), tilbage i slutningen af juli i en nyhedsudsendelse på TV2 ØStjylland beskyldte Enhedslistens Lone Norlander (EL) og Venstres politiske ordfører, Hans Skou, for at lyve. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

  - Jeg er målløs over at høre, at to politikere kan stå direkte og lyve for åben skærm, lød udtalelsen fra Jette Skive d. 28. juli.

Kommentaren faldt som et led i debatten om den omstridte sag om omsorgsvigt af beboerne på plejehjemmet Kongsgaarden i Aarhus, hvor TV2-dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden" afslørede omfattende omsorgssvigt af beboerne på plejecentret i Viby.

 

Her er spillereglerne

Af punkt nummer ni på det næste møde i byrådets Sundheds- og Omnsorgsudvalg på onsdag den 19. august, der fremgår det, at udvalget skal omkring byrådets eget Samarbejdskdeks 2018-2021 med henblik på diskutere og fremme den gode omgangstone imellem politikerne.

Det er de to politikere, der var genstand for Jette Skives udtalelser, LOne Norlander og Hans Skou, der bragt punktet på udvalgets dagsorden.

Byrådets Samarbejdskodeks 2018-2021 lyder således:

Troværdighed: Vi står ved, hvad vi siger. Vi overholder aftaler og respekterer fortrolighed.

Respekt: Vi møder hinanden, borgere og samarbejdspartnere med respekt.

Engagement: Vi engagerer os politisk, fagligt og socialt. Vi stræber efter at gøre en forskel.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne