Foto: Shutterstock

Nyt tilbud: Nu kan danskere skrive sig på venteliste til restvacciner

Nu bliver det muligt at skrive sig på en venteliste til restvacciner.

Det er Region Hovedstaden, der nu åbner for en dag til dag-venteliste, der skal erstatte ordningen med at køre overskydende vacciner fra vaccinationscentre til akuthospitalerne.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Fra i dag, torsdag den 25. marts, vil borgere, der har fået en invitation til vaccination – enten med brev eller i eBoks – kunne gå ind på Region Hovedstadens hjemmeside og skrive sig på en venteliste til vaccination.

Hvis der bliver enkelte doser vacciner til overs fra de fem store vaccinationscentre + Bornholm, så vil det enkelte vaccinationscenter udvælge de ældste på dagens venteliste og ringe og bede dem komme til vaccinationscenteret op mod lukketid.

Eftersom vacciner er skrøbelige og kun holder kort tid, når et glas er åbnet, så er det også et krav, at borgeren kan transportere sig til vaccinationscenteret inden for max 30 minutter. Borgerne skal også være opmærksomme på, at de kun er skrevet op for den pågældende dag. Når dagens restvacciner er blevet fordelt, slettes listen.

Ganske få restvacciner

Der er dog ikke tale om mange restevacciner. Faktisk har Region Hovedstaden kun ganske få, fortæller Helene Bliddal Døssing, konstitueret vicedirektør ved Region Hovedstadens Akutberedskab med ansvar for regionens vaccinecentre.

”Vi har faktisk kun ganske få restvacciner. Det svinger mellem 0 og 25 om dagen for hele regionen, og indtil nu har vi hver aften kørt eventuelle overskydende vacciner ind til det nærmeste akuthospital, som har brugt dem til at vaccinere personer i målgrupperne,” udtaler Helene Bliddal Døssing.

Hun understreger, at det gav god mening i en periode at levere restvacciner på hospitalerne, for det gav mulighed for at de kunne gives til den mest skrøbelige målgruppe.

”Men nu hvor der er åbnet for andre og mindre skrøbelige målgrupper, vil borgerne have nemmere ved at møde op med kort varsel i centrene og få de overskydende vacciner,” siger Helene Bliddal Døssing.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne