Foto: Shutterstock

Nyt udrejsecenter: Parti foreslår Københavns Lufthavn

Tirsdag havde udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) indkaldt partierne til en snak om nyt udrejsecenter.

Regeringen havde indtil for nyligt planlagt et nyt udrejsecenter på Sydlangeland, men alle borgerlige partier og regeringens støtteparti SF var imod denne placering. Tidligere kom det så frem, at Mattias Tesfaye og regeringen ikke har i sinde at gå imod et enigt Folketing, og derfor blev udrejsecenteret på Langeland droppet. Kristendemokraterne mener dog at have fundet stedet for det nye udrejsecenter. Nemlig Københavns lufthavn. Grunden til at de finder Københavns lufthavn god, er at der i forvejen er høj sikkerhed i området. 

“Humoristisk indspark i en alvorlig debat”
Til mødet tirsdag, var der tydelig frustration over regeringens planer om at placere et nyt udrejsecenter på Sydlangeland. Alle var efter mødet enige om, at selvom planerne på Sydlangeland var droppet, var de ikke blevet klogere, for der var ikke kommet nogle alternative bud på en placering af udrejsecenteret. Lige på nær et bud stillet af Kristendemokraterne, nemlig Københavns lufthavn. “Jeg opfatter det mest som et humoristisk indspark i en alvorlig debat” siger Marcus Knuth, udlændingeordfører for de konservative, til TV 2.

Seriøs forslag
Forslaget blev præsenteret af Jens Rohde, folketingsmedlem for Kristendemokraterne, og går på, at udrejsecenteret skal placeres ved Københavns Lufthavn. Isabelle Arendt, landsformand for Kristendemokraterne bekræfter overfor TV 2, at partiet er seriøse omkring forslaget og har bedt Udlændinge- og Integrationsministeriet regne på, hvad det vil koste.

Her skal det placeres 
Kristendemokraterne foreslår at udrejsecenteret skal placeres ved lufthavns bane 22. Ifølge Isabella Arendt er området oplagt, fordi det er tyndt befolket, og fordi der i forvejen er høj sikkerhed. “Der findes ingen steder indenfor Danmarks grænser, hvor der ingen mennesker bor, så derfor må man vælge det sted, som er mindst befolket. Her er lufthavnen en mulighed” siger hun til TV 2.

Gigantisk selvmål
Venstre og De Konservative er uenige med Kristendemokraterne “Det er et gigantisk selvmål at placere et udrejsecenter 15 minutters kørsel fra indre by og Christiania” siger Marcus Knuth til TV 2. Ifølge ham risikerer man, at beboerne bruger dagtimerne på at sælge stoffer eller lave anden kriminalitet, når de er så tæt på storbyen. Mads Fuglede, udlændingeordfører for Venstre har samme bekymring. “Jeg er skeptisk overfor forslaget, fordi beboerne vil opsøge Christiania og andre kriminelle miljøer. Det kan ikke være i samfundets interesse” siger han til TV 2.

Ingen ny placering
Den seneste uge har der været mange forskellige bud på, hvor udrejsecenteret skal placeres, men efter at planerne om Sydlangeland er blevet droppet, er der endnu ikke fundet et nyt sted for udrejsecenteret.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.