Foto: Shutterstock

Østersøfiskere modtager million-kompensation

Fiskeristyrelsen har færdigbehandlet alle ansøgninger og er klar til at udbetale kompensation til østersøfiskerne, der er ramt af nedgang i kvoterne

Kvoterne på både sild og torsk blev på baggrund af den biologiske rådgivning reduceret markant i 2020. Derfor åbnede minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogen Jensen, i juni en kompensationsordning for fiskere i Østersøen. Fiskeristyrelsen har nu færdigbehandlet alle de modtagne ansøgninger om kompensation, og fiskerne i Østersøen vil derfor snarest få udbetalt pengene.

"Fiskeriet i Østersøen er presset på grund af lave kvoter på torsk og sild. Jeg er derfor glad for, at fiskerne nu modtager de penge, som jeg sammen med et bredt flertal af Folketingets partier fik afsat i starten af året", siger Mogens Jensen. 

Det var regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier, der i februar afsatte 10 mio. kr. til en støtteordning for fiskerne i Østersøen, som betyder, at fiskerne har kunnet få op til ca. 223.000 kr. i kompensation. Baggrunden var, at kvoterne for torsk blev reduceret med 60 og 92 pct. i hhv. den vestlige og østlige Østersø ift. fiskerimulighederne i 2019. Sildekvoterne blev ligeledes reduceret med 65 pct. i den vestlige Østersø på baggrund af den biologiske rådgivning fra ICES.

"Formålet med ordningen har været at komme med en håndsrækning til de fiskere i Østersøen, der er mest afhængige af torske- og sildefiskeriet, og som derfor er hårdt ramt af nedgangen i fiskerimulighederne. Støtteordningen hjælper fiskerne igennem lige nu og her, men det er klart, at vi samtidig ser på, hvordan vi kan fremtidssikre fiskeriet i Østersøen, ved at se på fx fiskeri efter nye arter", pointerer Mogens Jensen. 

Der er ca. 120 fiskere, der har søgt om kompensation under ordningen. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.06.21 Erhvervsliv
  Fødevare tilbagekaldes

  Froneri tilbagekalder Smarties Push Up i æsker á 4 stk., da der er risiko for indhold af ethylenoxid.

 • 10.06.21 Erhvervsliv
  Særlig corona-indsats hjælper ledige

  Mange familier er blevet ramt økonomisk af corona, fordi mor eller far har mistet jobbet. I Rødovre har man sat ind med en ekstraordinær beskæftigelsesindsats. Nu viser tallene, at det har virket - mange er blevet hjulpet til at finde ny beskæftigelse.

 • 09.06.21 Erhvervsliv
  Onlinemøder er en ulempe for kvindestemmer

  Forskere fra SDU og universitetet i Magdeburg har undersøgt, hvordan forskellige stemmer opfattes via onlineværktøjer som Zoom, Skype eller Teams. Ikke alle frekvenser transmitteres fuldt ud, hvilket går ud over især kvinder, som opfattes mindre kompetente, udtryksfulde og karismatiske end mænds stemmer.

 • 03.06.21 Erhvervsliv
  Vær opmærksom: Nyt initiativ indføres ved Lillebæltsbroen

  En digital tavle og rumlestriber på den ny Lillebæltsbro skal skærpe trafikanternes opmærksomhed, når de kører forbi det igangværende malearbejde på broen og derved forebygge ulykker på stedet.

 • 01.06.21 Erhvervsliv
  Rapport: Danmark er på vej ud af krisen

  Danmark er sluppet nådigere gennem pandemien end mange af de lande, vi normalt sammenligner os med. Det er særligt på privatforbrug og eksport, at Danmark har klaret sig bedre. Det viser ny vismandsrapport. Det betyder til gengæld også, at vi skal begynde at holde et vågent øje med antallet af faglærte.