Officielt: Stephanie Lose ny formand for regionerne

Venstres Stephanie Lose er torsdag officielt udnævnt til formand for de ellers overvejende røde regioner.

Den 34-årige venstrepolitiker Stephanie Lose er torsdag officielt valgt som formand for Danske Regioner.

Det sker på et konstituerende bestyrelsesmøde efter Danske Regioners generalforsamling i Aarhus.

Stephanie Lose overtager dermed magten over sundhedsvæsnet fra den socialdemokratiske Bent Hansen. Han fratræder frivilligt formandsposten, som han har besiddet siden 2007.

- Jeg har stor respekt for Bents resultater, men rutine betyder måske også lidt autopilot. Jeg vil nok være mere åben over for de løbende processer, siger Stephanie Lose efter udnævnelsen.

- Bent har været kaldt kong sundhed. Men min ambition er helt klart ikke at blive dronning Stephanie. Der er ingen grund til at forsøge at gøre tingene som Bent. Jeg passer ikke i hans stol, så er det bedre at smide den ud og købe en ny, siger hun.

Stephanie Lose, der er regionsformand i Region Syddanmark, er den eneste venstrepolitiker blandt de fem regionsformænd, mens de fire øvrige alle er socialdemokrater.

Allerede i november sidste år kom det frem, at Stephanie Lose ville blive den nye formand for Danske Regioner. Det skete efter, at De Radikale besluttede at pege på venstrepolitikeren.

Det var ellers en post, som Ulla Astman (S), formand for Region Nordjylland, kæmpede for at få. Hun er nu blevet valgt til første næstformand.

En af Stephanie Loses mærkesager er at kæmpe for en røgfri generation.

Derudover ser hun en central opgave i at forbedre det til tider hårdt prøvede samarbejde med kommunerne omkring det nære sundhedsvæsen, oplyser hun til Ritzau.

/ritzau/

Emneord: Danske Regioner, Stephanie Lose, Bent Hansen, Ulla Astman, 230318, Regionernes fremtid
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 23.03.18 Bente Stenfalk
    Valget af Stephanie Lose vækker bekymring hos mange borgere

    Fint, at Stephanie Lose vil kæmpe for en røgfri generation, men hendes manglende viden om mange kroniske sygdomme som whiplash, fibromyalgi, ME, MCS og irrtabel tarm, som hun mener hører til under den såkaldte ikke dokumenterede 'diagnose' funktionelle lidelser er dybt bekymrende for de mange borgere, som havner i den 'funktionelle kasse', hvor der ikke er nogen hjælp at hente andet en terapi og psykofarmaka, hvilket ikke gør fysisk syge borgere raske.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også