Foto: Shutterstock

Omdiskuteret gade: Nu lukker den!

Mere end halvdelen af smittespredningen i de fire sogne i Aalborg kan knyttes til festgaden Jomfru Ane gade.

Nu vælger Folketingets Epidemiudvalg at lukke alle barer og værtshuse i Jomfru Ane Gade i Aalborg. Det gælder to uger frem fra i dag torsdag. Erhvervsminister Simon Kollerup (S) oplyser til TV 2: “Vi vil en uge inde i perioden lave en ny vurdering af, om der er grundlag for at gøre andet,” 

60 procent af smitten kan relateres til Jomfru Ane Gade
Beslutningen kommer på baggrund af epidemikommissionens vurdering om ekstraordinært at lukke kommercielle aktiviteter, ved høj smittespredning. Borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen er glad for beslutningen. Til TV 2 siger han: Styrelsen For Patientsikkerhed siger, at 60 procent af den nye smitte, der har været i Aalborg kan henføres til Jomfru Ane Gade, som er et særligt sted, hvor folk går fra bar til bar og kommer hinanden rigtig meget ved. Jeg håber, det gør, at vi kan få bremset smitteudviklingen i Aalborg og få lukket de forskellige sogne op igen.”

To sogne er allerede lukket ned
I Aalborg er to sogne allerede lukket ned på grund af et for højt smittetal, nemlig Budolfi sogn og Vor Frelser sogn. Det vurderes at over halvdelen af smittespredningen i Aalborg kan relateres til Jomfru Ane Gade. 

“Det skriger til himlen”
Budolfi sogn og Cor Frelser sogn er to sogne der har været lukket ned, før Jomfru Ane Gade bliver lukket ned. Det har betydet at man flere steder i Aalborg har kunne tage på bar, men ikke møde fysisk op i skole. Det har vakt forargelse på Christiansborg. Blandt andet sagde den konservative sundhedsordfører Per Larsen at “det skriger til himlen” med hentydning til, at unge kunne danse rundt på barer uden mundbind, mens skolebørn skulle blive hjemme. 

Jomfru Ane Gade vil i første omgang være lukket ned i 14 dage, mens myndighederne følger smittespredningen i Aalborg.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.