Her får husejerne råd til ekstra store julegaver

Infrastruktur

12/12/17 6:00

Boligsiden A/S

Med en prisstigning på fire procent får de danske husejere også råd til julegaver i år. I 15 kommuner bliver der dog råd til at lægge ekstra store pakker under træet, for her er priserne steget mere end 10 procent.

Det er den tid på året, hvor mange danskere drøner rundt for at finde de helt rigtige julegaver til familie og venner. Nogle af dem, der har bedst råd, er husejerne, som i 2017 i gennemsnit har fået øget værdien på deres huse med fire procent, hvilket giver højere friværdi og kan åbne op for større låneomlægninger og friværdibelåning.

I 15 ud af landets 98 kommuner kan prisstigningen og den øgede friværdi give råd til ekstra store julegaver. Her er huspriserne steget 10 procent eller mere, og allerbedst ser det ud i Guldborgsund, Thisted og Kerteminde, hvor priserne er steget mere end 18 procent.

Læs mere om boligmarkedet

Boligsiden deler viden og gode historier på DenOffentlige.  Deres udgivelser bliver samlet med øvrige historier om boligmarkedet på temasiden her.

”Det er markante stigninger, så husejerne har her fået øget deres friværdi, og man kan derfor ikke fortænke dem i, hvis de investerer lidt ekstra i julegaverne i år,” siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk Birgit Daetz, der giver følgende råd til husejere, der vil udnytte prisstigningerne til at reducere deres faste udgifter:

”Når boligpriserne i ens område stiger så meget, som i de nævnte kommuner, kan det være en god ide at få lavet en ny vurdering af huset. Viser vurderingen en stor stigning, kan du tage den med ned i banken og få mere fordelagtige lånevilkår ved for eksempel at omlægge banklån til realkreditlån.”

Tre dele af landet stikker ud
Ser vi nærmere på et Danmarkskort, der viser, hvor stigningen i huspriserne har været størst i 2017, stikker især tre dele af landet ud. Det er det nordvestlige Jylland, Østjylland og Syd- og Vestsjælland.

”Stigningerne er størst i nogle af de landsdele, som vi normalt betragter som yderområder, men er der noget, 2017 har vist os, så er det, at vi godt kan pakke vores gamle forestillinger om yderområderne væk. Mange af de her steder har godt nok et lavt udgangspunkt, så der skal ikke så store ændringer i kroner og øre til for at skabe store stigninger. Men det går fremad i de fleste dele af landet – også i yderområderne,” siger Birgit Daetz.

Mens huspriserne er steget mere end 10 i procent i de 15 kommuner, der optræder på listen herunder, er priserne på huse i København og Aarhus steget henholdsvis 3,3 og 1,9 procent.

Se alle 15 kommuner med prisstigninger på over 15 procent og et Danmarkskort over udviklingen i alle kommuner på Boligsiden.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce