Hussalget stiger mest i Region Syddanmark

Infrastruktur

17/10/18 5:00

Boligsiden A/S

Der er blevet solgt 7.512 huse i Region Syddanmark fra januar til august. Det er næsten otte procent flere end i samme periode sidste år. Det er den største regionale stigning, viser tal fra Boligsiden.dk.

Boligsalget har haft kronede dage i Region Syddanmark i 2018, hvor der fra januar til august blev solgt langt flere huse end i den tilsvarende periode sidste år. Helt præcist er salget løftet fra 6.969 til 7.512 handler, hvilket svarer til en stigning på 7,8 procent. Det placerer regionen i toppen over fremgang i salget, viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

Region Syddanmark består af Fyn og Sydjylland, og i begge områder har ejendomsmæglerne haft travlt med at udfærdige købsaftaler til de mange handler. På Fyn, hvor stigningen er størst, ligger salget 9,3 procent over sidste års niveau. Til sammenligning lyder den landsdækkende udvikling på 2,6 procent.

Bliv redaktør for dit eget indhold

DenOffentlige bliver skabt sammen med dig, der tager medansvar for samfundets udvikling. Vi kalder os for et mediefællesskab og du kan være med. Bliv medlem af fællesskabet og vær med til at præge samfundets udvikling gennem debat, videndeling, cases og nyheder. Kontakt os for at høre mere.

Du kan læse endnu mere om hvordan vi virker her.

”Der er tale om en ganske pæn stigning i salget i Region Syddanmark i en periode, hvor antallet af handler omvendt er faldet omkring fem procent i Region Hovedstaden. En af årsagerne til at vi ser en positiv salgsudvikling på Fyn og i Sydjylland er, at samfundsøkonomien generelt har det godt, samt at beskæftigelsen er høj. Det mærker man også i provinsen, hvor priserne samtidig er langt mere appetitlige end i hovedstadsområdet, og det kan aflæses i salgstallene,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Store stigninger på Fyn
På Fyn er det særligt kommunerne, Kerteminde, Nyborg og Langeland, der skiller sig ud i statistikken. Her er hussalget steget henholdsvis 31, 25 og 19 procent, når man sammenligner perioden fra nytår til og med august i år og de tilsvarende måneder sidste år. Men også Faaborg-Midtfyn følger op med en solid stigning på 18 procent.

I det sønderjyske er det Kolding og Vejen, der løber med de største stigninger på 18 og 17 procent. Og skuer man bredt ud over hele Region Syddanmark, er der blot fald i en enkelt kommune. Det gælder Sønderborg, hvor der er en tilbagegang i salget på seks procent.

Læs mere om boligmarkedet

Boligsiden deler viden og gode historier på DenOffentlige.  Deres udgivelser bliver samlet med øvrige historier om boligmarkedet på temasiden her.

”Det betyder omvendt, at vi ser en positiv udvikling i de resterende kommuner i regionen, og det er virkelig positivt, at købelysten er øget. Både fordi det siger noget om det økonomiske fundament, men også fordi at en masse danskere på de kanter dermed har fundet et hus at slå rødder i,” siger Birgit Daetz.

Antal handler i Region Syddanmark:

· FYN: Fra januar til august 2017 blev der solgt 2.934 huse på Fyn. I samme periode i år gælder det 3.208 stk. Det svarer til en stigning på 9,3 pct.

· SYDJYLLAND: Fra januar til august 2017 blev der solgt 4.035 huse i Sydjylland. I samme periode i år blev der lukket 4.304 hushandler. Det svarer til en stigning på 6,7 pct.

(Kilde: Boligsiden.dk)

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.