Rekordstort salg af byggegrunde

Infrastruktur

16/11/17 6:00

Boligsiden A/S

På bare fem år er salget af byggegrunde til helårshuse fordoblet. Fra januar til oktober i år er der solgt 2.049 stykker jord, hvilket er mere end i hele 2016.

Interessen for selv at bygge huset, frem for at rykke ind i et eksisterende, er stigende. Det indikerer en ny opgørelse over salget af helårsgrunde fra Boligsiden.dk. Tallene viser, at der i årets første 10 måneder er solgt 2.049 grunde, hvilket ikke kun er over dobbelt så mange som for blot fem år siden, men også flere end i løbet af hele sidste år.

Læs mere om boligmarkedet

Boligsiden deler viden og gode historier på DenOffentlige.  Deres udgivelser bliver samlet med øvrige historier om boligmarkedet på temasiden her.

Salget har siden 2012 været stigende år for år, og i hver eneste måned i løbet af 2017 er salget overgået antallet af handler i samme måned årene før. Alene i oktober måned lå salget af helårsgrunde 130 procent over niveauet for fem år siden.

”Tendensen er klar. Det er blevet mere attraktivt blandt boligkøberne at bygge selv, og årsagerne er blandt andet, at det giver frihed til at tilpasse boligen efter egne behov, men også at du kan få et energirigtigt hus, der vil være noget nær vedligeholdelsesfrit i mange år efter indflytningen. I tallene for salget af helårsgrunde ser vi tydeligt den stigende interesse for at bygge sit eget hus, men vi ser det også i det stigende antal af byggegodkendelser,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Siden første kvartal 2012 og frem til samme periode i år er antallet af byggegodkendelser steget 40 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Købernes tro på markedet
Salget i november lægger sig som regel op ad oktobersalget, mens det daler en lille smule i julemåneden. Vi kan derfor forvente et samlet salg for 2017, der ligger et pænt stykke over de foregående år.

”Den stigende interesse har helt naturligt fulgt den økonomiske udvikling. I nedgangstider er byggelysten minimal, men de seneste års fremgang har boostet boligkøbernes tro på markedet. Når det går godt økonomisk, tager folk flere chancer forstået på den måde, at der bliver færre skridt fra drøm til handling, når det kommer til boligkøbet,” siger Birgit Daetz.

Der er lige nu omkring 4.200 helårsgrunde til salg, hvoraf den dyreste, der er beliggende i Rungsted Kyst, koster 12.500.000 kroner. Den billigste, som findes i Gram i Sydjylland, kan du derimod få til blot en krone. Se grunden her.

Solgte helårsgrunde fordelt på år:

2012: 929

2013: 1.164

2014: 1.408

2015: 1.965

2016: 1.969

2017 (ekskl. nov og dec): 2.049

(Kilde: Boligsiden.dk)

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce