LO-FTF går til valg med lønmodtagernes dagsorden

Politik

13/04/2015 11:24

Mikkel Sarka

Ingen ved hvornår Statsminister Helle Thorning-Schmidt trykker på valgknappen, men to ting er sikkert: Valget nærmer sig, og LO og FTF er klar med en storstilet kampagneindsats og 22 politiske forslag til politikerne. De to hovedorganisationer har slået kræfterne sammen for at øge den politiske indflydelse til lønmodtagerne.

Bag kampagnen ”Sammen skaber vi værdi” står næsten 100 fagforeninger i LO og FTF og 1,5 millioner lønmodtagere, der sammen søger indflydelse på en ny regerings politik og regeringsgrundlag. Det overordnede budskab til politikerne i såvel rød som blå blok er, at lønmodtagernes indsats i samfundet er helt afgørende, og at lønmodtagerne kan skabe endnu mere værdi til hele samfundet, hvis politikerne samarbejder mere med fagbevægelsen om konkrete løsninger.

Læs også: LO frigør sig helt fra Socialdemokraterne i valgkampen

- Vi repræsenterer forskellige fagforeninger og lønmodtagere, men fælles for os er, at vores medlemmer hver dag skaber værdi for Danmark. Med arbejdsomhed, opfindsomhed og engagement er lønmodtagerne fundamentet for Danmarks vækst og velfærd, fastslår FTF-formand Bente Sorgenfrey

- Lønmodtagerne skaber værdi for Danmark, derfor skal deres stemme veje tungt på valgdagen, og når der efterfølgende skal laves et grundlag for den kommende regeringsperiode, så håber vi på, at lønmodtagernes dagsorden kan sætte et solidt aftryk, understreger LO-formand Harald Børsting.  

Indflydelse på regeringsgrundlaget 
LO og FTF fremsætter i kampagnen 22 konkrete politiske forslag som fokuserer på arbejde til alle, gode job og kvalitet i velfærden. De skulle meget gerne sætte sig aftryk i et kommende regeringsgrundlag.

- Vores fornemmeste opgave er, at få alle i arbejde. Det kræver en økonomisk politik, der aktivt fremmer beskæftigelsen. Vi skal uddanne arbejdsløse og beskæftigede, så de kan matche fremtidens job. Og vi skal bekæmpe social dumping, så vi ikke underminerer vores egen velfærd. Hvordan det skal løftes, har vi helt konkrete bud på, lyder det fra Harald Børsting

- Vores kampagne bygger på fakta og konkrete forslag om fx fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Vi ser frem til at lægge vores forslag frem for offentligheden de næste uger, og vi ser frem til at skabe en dialog med politikerne om mulighederne, slutter Bente Sorgenfrey.  

Event markerer kampagnestart
Kampagnen skydes i gang med en event på Nørreport Station i København mandag den 13. april 2015 fra kl. 07.30. Her vil FTF’s formand Bente Sorgenfrey, LO’s næstformand Lizette Risgaard og en række af formændene fra de to organisationers medlemsforbund serverer  kaffe og diskutere politik med interesserede. Lignende events finder sted i 15 andre byer rundt omkring i Danmark.

Mest Læste

Annonce