Minister dropper forringelse af lediges uddannelse

Velfærd

08/2/12 10:14

Nick Allentoft

De tre hovedorganisationer AC, FTF og LO glæder sig over, at ledige stadig kan komme på fagspecifikke kurser. Regeringen ville ellers - i lighed med den forrige regering - afskaffe muligheden, men har endelig ombestemt sig. Det er godt nyt for ledige med en videregående uddannelse, der derfor stadig har ret til at anvende fagspecifikke kurser som led i selvvalgt uddannelse.

Ledige med en videregående uddannelse kan stadig komme på kursus, selv om regeringen havde lagt op til at droppe ordningen. Det glæder en samlet fagbevægelse, der har taget skarpt afstand fra forslaget.

AC, FTF og LO er meget tilfredse med, at ledige med en videregående uddannelse stadig kan blive opkvalificeret.

FTF's formand Bente Sorgenfrey udtaler:

"Det er glædeligt, at der er blevet lyttet til kritikken. Nu kan ledige stadig blive opdateret med den nyeste viden i deres fag. Det er bedre, end at de går og kommer lidt på afstand af det hele. Det giver nyuddannede dimittender bedre mulighed for at komme i arbejde, at ordningen nu heldigvis fortsætter," siger Bente Sorgenfrey.

LO-sekretær Ejner K. Holst udtaler:

"Det var helt urimeligt, at den borgerlige regering smækkede bommen ned lige for næsen af arbejdsløse med en kort videregående uddannelse. De har jo i lige så høj grad som andre brug for efteruddannelse. Forslaget harmonerede meget dårligt med den nuværende regerings ellers entydige meldinger om, at uddannelse skal prioriteres højere end tidligere i beskæftigelsesindsatsen. LO vil derfor gerne rose beskæftigelsesministeren for at trække forslaget tilbage".

AC's formand Erik Jylling udtaler:

"Beskæftigelsesministeren signalerer med denne beslutning vilje til et opgør med de mange rigide regler og undtagelsesbestemmelser, der præger området. Det tegner lovende i forhold til den nært forestående reform af hele beskæftigelsessystemet."

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.