KL til innovationsministeren: Sådan skaber du mere sammenhæng i det offentlige

Politik

11/1/18 9:45

Nick Allentoft

10 udvalgte områder bør have særligt fokus i arbejdet med en sammenhængsreform, lyder det fra KL, som præsenterer nyt udspil på Kommunaløkonomisk Forum 2018.

”Det her er kommunernes samlede bud på, hvor Sophie Løhde bør sætte ind, når hun skal gennemføre sin sammenhængsreform. Det er 10 borgernære velfærdsområder, som har brug for mere sammenhæng i indsatserne, hvis vi for alvor skal kunne lykkes med de mål, vi har sat os – for borgerne og virksomhederne.”

Sådan siger KL’s formand Martin Damm forud for Kommunaløkonomisk Forum 2018, hvor KL bl.a. præsenterer udspillet ”Bedre sammenhæng for borgere og virksomheder”.

Oplagte områder at sætte ind

Et af de helt indlysende steder at fokusere sin energi er på en sammenhængende indsats fra vugge til voksenliv, mener KL-formanden:

”Vi skal skabe bedre overgange mellem dagtilbud, skole og ungdomsuddannelser. Og det bliver en kæmpeopgave for hele det danske samfund, at flere skal tage en erhvervsuddannelse. Samtidig er vores uddannelsessystem nødt til at matche arbejdsmarkedets behov bedre end i dag. Teknologien og samfundet udvikler sig ganske enkelt for hurtigt til, at vi kan være sikre på, at de uddannelser, der er brug for i morgen, er de samme, som dem der er gode nok i dag.”

Han peger også på erhvervsfremmeområdet som et oplagt sted at sætte ind:

”Erhvervsfremmeindsatsen er kompleks og for dyr at administrere. Området er i dag præget af for mange aktører og sammenfaldende tilbud. Vi har brug for en grundlæggende forenkling af indsatsen, som skal ske gennem én samlet udmøntning af strukturfondsmidlerne og ved at reducere antallet af erhvervsklynger og innovationsnetværk. Derudover foreslår vi, at erhvervsfremmeindsatsen forenkles betydeligt ved, at vi fjerner et niveau i systemet,” siger Martin Damm.

Ser frem til drøftelser med regeringen

Udspillet indeholder også anbefalinger til at sikre en bedre dataunderstøttelse af velfærdsopgaverne bl.a. på skole- og sundhedsområdet, anbefalinger til, hvordan man kan skabe øget velfærd gennem brug af ny teknologi samt anbefalinger til at gøre op med den silotænkning, der er i lovgivningen i dag, så borgerne kan få en helhedsorienteret indsats og én plan.

”Målsætningen sidder lige i skabet: Nemlig mere tid til kerneopgaverne og bedre velfærd på tværs af sektorer. Derfor ser jeg frem til at drøfte med regeringen, hvordan vi skaber en bedre sammenhæng i den offentlige sektor. Det er afgørende, at vi får justeret til, dér hvor loven spærrer vejen for kommunernes muligheder for at skabe sammenhængende løsninger,” siger Martin Damm.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce