DM i Skills: Jeg har siddet på køkkenbordet og trillet frikadeller siden jeg var 3 år.

Velfærd

25/01/2018 07:55

Det blev 22-årige Amalie fra Sønderjylland, der erobrede titlen som Danmarks bedste ernæringsassistent og dermed også modtog prisen på 10.000 kr. fra Kost & Ernæringsforbundet, da DM i Skills fandt sted.

I forrige weekend dystede 42 erhvervsfag i Hernings Messehaller om at blive Danmarks bedste elev indenfor hvert deres fag, overværet af mere end 44.000 publikummer. I hal F for fødevarer blev det 22-årige Amalie Søndergaard-Pedersen fra Region Syddanmark, der efter tre udfordrende konkurrencedage vandt finalen og blev kaldt til afslutningsceremoniens store scene, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen overrakte prisen, og hvor hun efterfølgende blev hyldet på konkurrencestanden og fik overrakt en check på 10.000 kr. af formand Ghita Parry, Kost & Ernæringsforbundet.

Bliv redaktør for dit eget indhold

DenOffentlige bliver skabt sammen med dig, der tager medansvar for samfundets udvikling. Vi kalder os for et mediefællesskab og du kan være med. Bliv medlem af fællesskabet og vær med til at præge samfundets udvikling gennem debat, videndeling, cases og nyheder. Kontakt os for at høre mere.

Du kan læse endnu mere om hvordan vi virker her.

Det var en meget rørt danmarksmester, Amalie Søndergaard-Pedersen, der efterfølgende hårdt krammede både faglærer, praktikvært, de andre 6 finalister og familie efter ceremonien på den store scene.  

I er virkelig dygtige – også til formidling
Der var masser af lovord, fra de kyndige dommere, arrangører og fagforbund, der har fulgt elever og uddannelsen i mange år:

- I bliver dygtigere og dygtigere. Det er en stor fornøjelse at se, hvad I kan med råvarer, metodikker og hvor godt I formidler jeres fag. Når jeg ser jer, bliver jeg så stolt. I tager alle konkurrencens stillede opgaver meget seriøst, I har virkelig øvet jer, og det kan jeg også smage i jeres mad, siger Ghita Parry, formand i Kost & Ernæringsforbundet. 

Hvorfor en uddannelse som ernæringsassistent?
Amalie har holdt af køkkener og mad siden hun var helt lille, derfor var det et naturligt valg at tage ernæringsassistentuddannelsen.
- Jeg har siddet på køkkenbordet og trillet frikadeller siden jeg var tre år. Og jeg har taget mange maddage, da jeg boede hjemme. Senere fik jeg et job som køkkenafløser på et plejecenter med et leve-bo-miljø, og jeg elskede at komme på arbejde. Så mine kollegaer har nok også inspireret mig i mit uddannelsesvalg, smiler Amalie.

Hvorfor stillede du op til Skills 2018?
- Fordi jeg syntes, det kunne være en rigtig spændende udfordring, at vise hvad faget kan i så stort et forum som det er her i Messehallerne. Og forhåbentlig kan jeg gøre et godt indtryk på de yngre, så de kan se hvor sjov en uddannelse det er.

Kost & Ernæringsforbundet på DenOffentlige

Kost & Ernæringsforbundet er redaktør for eget indhold på DenOffentlige og udgiver artikler, blogs, cases, synspunkter og pressemeddelelser om, af og for kost-, ernærings- og sundhedsfaglige.

Læs mere om Kost & Ernæringsforbundet her.

Læs mere om at blive redaktør for eget indhold her.

- Og så er jeg nok lidt af et konkurrencemenneske. Når jeg gør noget, skal det være 100% i orden. Jeg har tidligere gået til konkurrencer med hest og hund, så jeg ved godt hvad en konkurrence går ud på. Lige nu fylder studiet dog så meget, så der ikke er tid til det, siger Amalie Søndergaard-Pedersen.

Hvad skal de 10.000 kr. bruges til?
- Tja, jeg tror de skal ind på en opsparingskonto og hygge sig. Jeg er lidt fornuftig i min planlægning. Så vi har lidt til fremtiden, hvor den måske står på hus og sådan. Men måske falder der også lidt af til kæresten – hvis det er noget vi skal gøre sammen.

Hvad er næste skridt?
- Skills-konkurrencen kan forhåbentlig bruges som et springbræt til et rigtig godt karrierejob. Jeg har masser af drømme. Til denne konkurrence har vi arbejdet med et økologisk tema. Det blev jeg fuldstændig fanget af, for det handler om mad uden giftstoffer, som også tager højde for dyrevelfærd. Det vil jeg gerne arbejde mere med. 

Mest Læste

Annonce