I samarbejde med Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning har KVUC etableret brobygningsforløbet Genvejen med fire mentorer tilknyttet. Resultaterne fra 2016 viser, at forløbet hjælper nogle af de svageste målgrupper i København med at bryde mange års mønstre fra en skolegang uden succesoplevelser.
”Samarbejdet med kommunens jobcenter er tæt, og der kommer sagsbehandlere til KVUC ugentligt og holder samtaler om, hvordan de enkelte unge udvikler sig. Genvejens uddannelsesmiljø er bygget på en måde, så nye kursister kan starte hver eneste uge året rundt. Det betyder, at uddannelsesforløbet kan tilpasses præcis til den enkeltes situation og behov”, fortæller KVUC’s vicerektor, Anita Lindquist.
Læs også: Mentorer får unge til at gennemføre deres uddannelse
I 2016 blev i alt 222 kursister henvist til Genvejen fra jobcenteret. Resultaterne viser, at 82% efterfølgende er fortsat på erhvervsuddannelser, på andre uddannelser eller er i beskæftigelse.
Anbefalingerne fra regeringens ekspertudvalg ”Bedre veje til ungdomsuddannelse” omhandler netop denne målgruppe af svage unge. Der er kommet flere i målgruppen i kølvandet på
kontanthjælpsreformen og erhvervsuddannelsesreformen.
Læs også: Ian brugte Genvejen som springbræt til tømreruddannelsen
”Set i lyset af at vi taler om nogle af de svageste unge, er jeg meget positivt overrasket over resultaterne i 2016. Det viser, at vi med den rette praksisnære erfaring og kontakt til de unge er i stand til at løfte mange af de unge i et godt koordineret samarbejde mellem jobcenter, sagsbehandlere, mentorer og uddannelsesmiljø, fortæller Anita Lindquist.
På den almene voksenuddannelse (AVU) får voksne de kvalifikationer på 9. og 10. klasses niveau, som de mangler. På KVUC var i alt indskrevet 2.500 kursister på AVU i 2016. Der er mange ressourcestærke kursister iblandt disse, men målgruppen rummer også nogle af de allersvageste unge i hovedstadsområdet.
Læs mere om Genvejen
Tilmeld nyhedsbrev
Tak for din tilmelding.