Foto: Shutterstock

Overlæge advarer: Flere børn indlagt efter "vinterhygge" ulykker

Det kolde vejr og hjemsendelse hos mange familier indbyder til hygge - men det er ikke altid at det går som planlangt.

Efter en stor stigning i en særlig slags ulykker, råber overlæge Rikke Holmgaard nu vagt i gevær. 

Sneen daler ned, der er koldt, børnene er hjemsendt - og det samme er mange forældre. Det indbyder til ekstra vinterhygge, men det går indimellem helt galt - og særligt i øjeblikket. Det skriver TV 2 Lorry.

Rikke Holmgaard er overlæge på Afdeling for Platikkirurgi og Brandsårsbehandling på Rishospitalet i København. Hun fortæller nu, at der i den seneste tid har været en markant stigning i antallet af børn, der er kommet til skade med skoldninger. Hun mener, at blandingen af vinterkulde og hjemmeskole spiller ind. 

For mange er hyggge i den kolde tid, nemlig forbundet med en varm kop kakao eller te og det er ikke altid uden risiko, at drikke den slags - især ikke når man er barn.

Motorikken svigter

Der kan nemlig godt ske uheld, når små børns motorik svigter.

"Vi oplever lige nu en stigning i antallet af børn, der kommer til skade med varme ting i køkkenet. Det er ofte de mindre børn, som kommer til skade, og i øjeblikket er der en markant stigning af børn, der er blevet skoldet, "fortæller Rikke Holmgaard.

"Under nedlukningen i foråret havde vi ingen børn indlagt med skoldninger, men lige nu er både børn og voksne flere og mere hjemme end normalt. Samtidig er vejret blevet koldt, og det indbyder selvfølgelig til kagebagning og varm kakao, og det kan måske spille ind på udsvinget," tilføjer Rikke Holmsgaard.

De seneste fem år har børn under fem år stået for omkring 20 procent af alle indlæggelser på Rishospitalets brandsårsafdeling - her udgør næsten 90 procent skoldninger.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også