Foto: Shutterstock

Overlæge advarer: Flere børn indlagt efter "vinterhygge" ulykker

Det kolde vejr og hjemsendelse hos mange familier indbyder til hygge - men det er ikke altid at det går som planlangt.

Efter en stor stigning i en særlig slags ulykker, råber overlæge Rikke Holmgaard nu vagt i gevær. 

Sneen daler ned, der er koldt, børnene er hjemsendt - og det samme er mange forældre. Det indbyder til ekstra vinterhygge, men det går indimellem helt galt - og særligt i øjeblikket. Det skriver TV 2 Lorry.

Rikke Holmgaard er overlæge på Afdeling for Platikkirurgi og Brandsårsbehandling på Rishospitalet i København. Hun fortæller nu, at der i den seneste tid har været en markant stigning i antallet af børn, der er kommet til skade med skoldninger. Hun mener, at blandingen af vinterkulde og hjemmeskole spiller ind. 

For mange er hyggge i den kolde tid, nemlig forbundet med en varm kop kakao eller te og det er ikke altid uden risiko, at drikke den slags - især ikke når man er barn.

Motorikken svigter

Der kan nemlig godt ske uheld, når små børns motorik svigter.

"Vi oplever lige nu en stigning i antallet af børn, der kommer til skade med varme ting i køkkenet. Det er ofte de mindre børn, som kommer til skade, og i øjeblikket er der en markant stigning af børn, der er blevet skoldet, "fortæller Rikke Holmgaard.

"Under nedlukningen i foråret havde vi ingen børn indlagt med skoldninger, men lige nu er både børn og voksne flere og mere hjemme end normalt. Samtidig er vejret blevet koldt, og det indbyder selvfølgelig til kagebagning og varm kakao, og det kan måske spille ind på udsvinget," tilføjer Rikke Holmsgaard.

De seneste fem år har børn under fem år stået for omkring 20 procent af alle indlæggelser på Rishospitalets brandsårsafdeling - her udgør næsten 90 procent skoldninger.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne