Foto: Shutterstock

Palæstinensere beordret til at overdrage eget hjem til israelerne

Mellemøst-kvartetten bestående af USA, Rusland, EU og FN har givet udtryk for deres bekymring over den voksende vold i Jerusalem mellem den israelske og palæstinensiske befolkning.

Smidt ud af eget hjem
Disse uroligheder er blevet udløst efter mere end 70 palæstinensiske familier i området Sheikh Jarrah distriktet i det østlige Jerusalem er blevet smidt ud deres private hjem, som mange af dem har boet i flere generationer. Den beslutning er en domstol nået frem til, hvor de har ifølge Times of Israel, beordret familierne i disse områder til at overdrage til jødiske bosættere.

Beslutningen har udløst ikke kun demonstrationer i bydelen men også i andre dele af verden, hvor arabiske israelere også har demonstreret i sympati med indbyggerne i Sheikh Jarrah, skriver DR.

Voldsomme sammenstød
Sammenstødet i løbet af weekenden har været de værste i seneste år, hvor over 300 palæstinensere og 20 israelske er blevet såret som konsekvens af de voldsomme sammenstød i Jerusalem, det sted, som jøderne kalder for Tempelbjerget og muslimerne for al-Haram al-Sharif, skriver DR.

Fredag aften startede et sammenstød mellem palæstinensere og det israelsk politi efter mange tusinde havde deltaget i fredagsbønnen i al-Aqsa moskeen i det østlige Jerusalem. Det resulterede i at kampklædte politi stormede moskeen, hvor 200 palæstinensere og 17 israelske betjente blev såret, skriver The Guardian. Det gentog sig igen i lørdags, hvor det israelske politi endnu en gang anholdt flere palæstinensere.

Det var mening, at Højesteret skulle forholde sig til dommen efter opfordring fra de udsættelsestruede palæstinensiske beboere, men har eftersigende valgt at udskyde høringen efter urolighederne i løbet af weekenden

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.