Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2150 kr. mere om måneden - disse danskere kan godt begynde at glæde sig

Penge og økonomi

20/12/2023 10:10

J. Bøgen

Det må siges at være en kærkommen ændring i forhold til de seneste års udvikling!

Det har været begrænset med gode økonomiske nyheder i 2023.

Godt nok er inflationen faldet igen efter at have været historisk høj, og energipriserne er ikke gået amok som sidste vinter (endnu ...), men fra nytår kan vi også se frem til højere elafgifter, ligesom forventningen også er, at flere hverdagsvarer vil stige i pris som følge af krigen mellem Hamas og Israel.

Derfor er en nylig rapport fra Sydbank et skinnende lys i det økonomiske mørke for danske familier.

En detaljeret økonomisk analyse viser nemlig, at en typisk dansk familie godt kan begynde at glæde sig til flere penge mellem hænderne de næste år.

Det skriver B.T..

1200 ekstra om måneden

Helt præcist viser Sydbanks beregninger, at en gennemsnitlig dansk familie vil få 1200 kroner mere i månedligt rådighedsbeløb i 2024.

Hopper vi videre til 2025 er forventningen, at der bliver lagt yderligere 800 kroner til det beløb.

Det betyder, at vi samlet får en samlet stigning i det månedlige rådighedsbeløb på 2150 kroner i perioden 2023-2025, hvis analysen holder stik.

Sydbanks undersøgelse tager udgangspunkt i en modelfamilie, der afspejler en almindelig dansk kernefamilie bestående af to voksne og to børn på tre og seks år.

En "ret pæn fremgang"

Seniorøkonom hos Sydbank, Mathias Dollerup Sproegel, udtaler, at disse beregninger indikerer en "ret pæn fremgang i rådighedsbeløbet" for denne familietype.

Det må også siges at være en kærkommen ændring i en tid, hvor de seneste syv kvartaler bestemt ikke har været en dans på roser på grund af inflationen.

Faktisk fortæller Mathias Dollerup Sproegel, at modelfamilien ved udgangen af 2025 forventes at have samme købekraft som før inflationskrisen begyndte.

Mest Læste

Annonce