Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2500 kroner kvit og frit? I dag kan 400.000 danskere bede om det

Penge og økonomi

13/02/2024 09:11

J. Bøgen

Der er kø på hjemmesiden fra morgenstunden ...

Er du bosat, har sommerhus eller virksomhed på Nordvest-, Vest-, Midt- og Sydsjælland eller Lolland-Falster og øerne, og får du transporteret din strøm af elnetselskabet Cerius, kan du nu glæde dig over udsigten til 2.500 kr.

Det betyder nemlig, at du er andelshaver i energi- og fibernetkoncernen Andel, som tirsdag aften havde ekstraordinært repræsentantskabsmøde.

Her blev det endeligt besluttet, hvordan andelshaverne får del i milliardoverskuddet fra 2022-regnskabet - og i dag, d. 13. februar, bliver der åbnet for, at du kan få pengene udbetalt.

Det skriver Andel i en pressemeddelelse.

Turbulent år med ekstreme priser

Bestyrelsesformand Jens Stenbæk er glad for, at repræsentantskabet nu har gjort det muligt for andelshavern at få del i overskuddet:

”2022 var et turbulent år med ekstreme priser på energi. Derfor får andelshaverne nu helt ekstraordinært mulighed for at få del i Andels overskud fra 2022, og jeg håber, at udbetalingen på 850 millioner kr. vækker glæde. Vores andelsfællesskab er noget helt særligt, vi ønsker, at det skal kunne mærkes for andelshaverne både økonomisk og på den forskel, som de er med til at gøre for den grønne omstilling af vores energisystem,” fortæller han.

Andel ønsker, at alle andelshavere skal vide, at de kan få 2.500 kr., og derfor opfordrer Jens Stenbæk alle til ikke blot selv at skynde sig at registrere sig på andel.dk/dinandel med MitID for at få pengene, men også til at sige budskabet videre til deres familie, venner og naboer.

Det er ikke alle, der ved, at de er andelshavere og dermed berettiget til at få pengene.

Sådan gør du for at få udbetalt 2.500 kr.

Alle, der den 6. februar 2024 boede, havde sommerhus eller drev erhverv i netselskabet Cerius’ område i Nordvest-, Vest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne er andelshavere i Andel og kan dermed få udbetalt 2.500 kr.

Andelshaverne skal blot følge nogle enkelte trin:

  • Se vejledningen fra den 13. februar på websiden andel.dk/dinandel

  • Afgiv fra den 13. februar og frem til den 31. maj 2024 de nødvendige oplysninger på andel.dk/dinandel, så Andel kan validere dig som andelshaver og udbetale pengene til NemKonto.

  • Erhvervskunder, som er andelshavere, vil få besked i e-Boks og skal ikke foretage sig noget.

  • Andelshavere, der ikke har NemKonto kan få hjælp til udbetaling via oplysninger på andel.dk/dinandel

Supplerende oplysninger

  • Andelshaverne får kun udbetalt beløbet én gang, uanset om de måtte have både helårsbolig og sommerhus i region Sjælland.

  • Andelshaverne mister retten til de 2.500 kr., hvis de ikke senest 31. maj har tastet de nødvendige oplysninger ind på andel.dk/dinandel og sagt "ja tak" til at få pengene udbetalt.

  • Beløbet betales til én person i husstanden, som har MitId og er registreret på den pågældende adresse.

  • Andel videregiver oplysninger om udbetalingen til Skattestyrelsen, idet beløbet er skattepligtigt og beskattes som personlig indkomst.

  • Andel sender et brev til alle andelshavere via enten e-Boks eller som fysisk brev. Der bliver også kommunikeret i aviser, på sociale medier og på skilte udendørs frem til 31. maj.

  • Andel vil løbende udbetale pengene til andelshaverne.

Mest Læste

Annonce