Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mange danskere glemmer dette skattefradrag: Du snyder måske dig selv for flere tusinde kroner

Penge og økonomi

25/01/2024 09:35

J. Bøgen

Det er et fradrag, som alle faktisk bør gøre brug af!

Korrektion: Tidligere fremgik det af artiklen, at man kan få skattefradrag på indbetalingen til aldersopsparing. Dette er ikke korrekt, og er blevet slettet. Aldersopsparing er en pensionsordning, hvor du ikke betaler afgift til staten, når du får pengene udbetalt. Vi beklager fejlen.

Når kalenderen vendes, vi siger farvel til det gamle år og velkommen til det nye, er det altid en speciel situation.

En ting er, at der de første dage af det nye år nok stadig er en del, der glemmer, at de sidste tal skal være anderledes, når man skriver en dato, men nytåret markerer også altid en masse ændringer inden for lovgivningen.

2024 er ingen undtagelse, men en af de ændringer, der måske ikke har fået alverden af omtale, er fradragsmuligheden for at indbetale til aldersopsparing og pension - ikke ligefrem ophidsende emner, men det kan faktisk være et spørgsmål om flere tusinde kroner, du går glip af!

Få fradrag for indbetaling

Du har mulighed for at trække indbetalinger til dine pensionsordninger fra i skat, og i 2024 får du mulighed for at indbetale mere, end du har haft mulighed for førhen.

Hvis du har mindre end syv år tilbage på arbejdsmarkedet, er grænsen 58.900 kroner per år.

Og gælder det ratepensionen, har du faktisk mulighed for at få fradrag helt op til 63.100 kroner om året for indbetalinger.

Som udgangspunkt får Skattestyrelsen oplysninger om, hvad du har indbetalt i løbet af året, fra din bank, men du gør klogt i at tjekke, om tallene nu faktisk stemmer.

Og hvis du ikke indbetaler til for eksempel din ratepension hvert år, er det måske på tide at få sådan en plan i gang!

En skattefri præmie

Hvis du nærmer dig folkepensionsalderen, men egentlig føler dig frisk nok til at arbejde lidt længere, bør du måske overveje at fortsætte lidt endnu.

Der er nemlig en skattefri seniorpræmie til de danskere, der fortsætter med at være på arbejdsmarkedet, selvom de egentlig er nået en alder, hvor de kan trække sig tilbage.

I 2024 lyder præmien på 46.868 kroner det første år, efter du er nået alderen for folkepension. Året efter er præmien 27.898 kroner.

Mest Læste

Annonce