Foto: Steen Brogaard

Pernille Vermund: Dét skal tilbage!

Nu kritiseres sundhedsmyndighedernes anbefaling om, at ikke-vaccinerede stadigvæk skal holde sig fra at give hånd til andre.

Nye borgerliges formand Pernille Vermund er ikke færdigvaccineret endnu, men hun giver dog stadig hånd til andre. “Det er jo ikke ulovligt at give hånd.” Siger Pernille Vermund fra Nye Borgerlige til DR. 

Anbefaler at ikke-vaccinerede afholder sig fra at give håndtryk
De danske sundhedsmyndigheder anbefaler at ikke-vaccinerede afholder sig fra at give hånd til andre, der heller ikke er færdig-vaccinerede. Ifølge flere politikere skal det være slut nu. De mener at håndtrykket skal tilbage, og de lægger et pres på Sundhedsstyrelsen for at læmpe anbefalingen og gøre håndtrykket frit igen. “Den anbefaling skal pakkes væk. Vi er så langt nede i smitten i øjeblikket, og der er nu så mange vaccinerede, at det begynder at blive lidt skørt, at Sundhedsstyrelsen stadig tror, at danskerne ikke kan bruge deres sunde fornuft. Siger partileder i Nye Boligerlige, Pernille Vermund til DR. Hun siger videre at vi i Danmark begynder at få en kultur, hvor man tror, at danskerne ikke kan tænke selv og hvor myndighederne blander sig. Hun mener ydermere at myndighederne blander sig for meget og går for langt i det personlige ansvar. 

Håndtrykket skal retur
Hos Dansk Folkeparti mener de også at håndtrykket skal retur. Pia Kjærsgaard: “Det er jo ufatteligt svært at administrere, fordi nogen er vaccineret og andre er ikke vaccineret. Og der synes jeg, at vi skal tage spritten i brug. Giv hinanden det gode gammeldags håndtryk. Det savner vi. Og så lige sprit lidt af bagefter.” Siger Pia Kjærsgaard til DR.

Færdigvaccineret efter 14 dage
Hos Sundhedsstyrelsen bliver man betragtet som færdigvaccineret 14 dage efter man har modtaget den sidste vaccine, og herefter kan man så igen give hånd til andre, ifølge deres anbefalinger. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.