Perspektiver for social- og sundhedsområdet 2018-2021

På KL`s Social- og Sundhedspolitiske konference stiller 1500 kommunale beslutningstagere skarpt på de næste fires års udfordringer. Den Offentlige tager temperaturen på konferencens social- og sundhedspolitiske temaer i perspektiv af offentlig-privat samarbejde.

I slutningen af uge 20 stiller over 1500 kommunale beslutningstagere, politikere, embedsfolk og leverandører skarpt på nogle af de temaer, som vil præge dagsordenen på social- og sundhedsområdet i valgperioden 2018 - 2021. Det sker på KL`s Social- og Sundhedspolitiske Konference

Hvilke muligheder og udfordringer ser kommunerne i horisonten? 

Den Offentlige følger dette arrangement fordi kommunerne er centrale i velfærdens frontlinje. Det er dem der så at sige skal udmønte adgangen til velfærd, så hvilke muligheder og udfordringer forventer kommunerne at blive mødt med de næste fire år, og hvordan kan kommunerne styrke indsatsen til borgerne på social- og sundhedsområdet?

Forud for konferencen rejser der sig en række centrale udfordringer som vil præge de temaer deltagerne skal beskæftige sig med. Det handler bl.a om:

  • At et stigende antal børn og unge får psykiske problemer, som påvirker deres liv og livet for de pårørende og det udfordrer kommunernes indsatser.
  • At sammenhæng i indsatsen overfor borgerne er mildt sagt vanskelig på tværs af søjler, så her vil man forhold sig til regeringens sammenhængsreform.
  • At kommunerne forventes at skulle løse flere og mere komplekse opgaver og her er det interessant hvordan kommunerne kan leve op til forventningerne?
  • At samfundet befinder sig i en ekspotentiel teknologisk udvikling og her bliver spørgsmålet, hvordan får man integreret den nødvendige teknologi i den stadige udvikling på social- og sundhedsområdet?

Kommunernes muligheder og udfordringer i et OPS-perspektiv

Den Offentlige er en af partnerne bag Folkemødets første OPS-Scene. Her er temaet "velfærd i udvikling"​. Vi har derfor aftalt at vi taler med dels en række deltagere på KL`s Social- og Sundhedspolitiske Konference om deres syn på de aktuelle temaer, dels tager vi temperaturen for offentligt-privat samarbejde blandt konferencens udstillere.

Observationer og iagttagelser bringes sideløbende/iforlængelse af konferencen

 

 

De 4 Vinde på DenOffentlige.dk Steen Houmark har de sidste 30 år arbejdet på alle niveauer i Danmarks tre sektorer. Den offentlige, den private og civilsamfunds-sektoren. Det giver ham en bred pallette af erfaringer. De sidste 7...
Aktivitet: Artikler: 32 | Events: 3 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også