Foto: Rigspolitiet

Placering af 20 nye nærpolitistationer på plads

Som en del af den politiaftale, der blev indgået tilbage i december måned, blev det besluttet, at der skal oprettes 20 nye nærpolitienheder rundt om i landet.

Placeringen af de nye nærpolitistationer er nu faldet på plads, og politikredsene påbegynder etableringen af det som officielt kaldes "nærpolitienhederne". Det skriver Netavisen Pio
 
Det har været regeringens ambition at flytte politiet tættere på borgerne, lyder meldingen fra justitsminister Nick Hækkerup (S):
 
”Et af de bærende elementer i vores nye flerårsaftale er de nye nærpolitienheder, som flytter ressourcer fra centralt hold og ud i landet, hvor danskerne bor. Det er min forventning, at de nye nærpolitienheder kommer til at få stor betydning for den lokale tryghed og den synlige politiindsats rundt omkring i landet, og derfor er jeg utrolig glad for, at vi nu går i gang med etableringen af dem."
 
Nemmere at få kontakt
Justitsministeren mener, at de nye nærstationer vil gøre det nemmere for folk at komme i kontakt med politiet.
 
"Med de nye nærpolitienheder vil borgerne nemmere kunne komme i kontakt med politiet. De vil oftere møde deres lokale betjente i gadebilledet. Og de vil kunne henvende sig fysisk til politiet og for eksempel foretage anmeldelser eller få råd og vejledning," siger Nick Hækkerup.
 
Det er politikredsene, der på baggrund af de lokale forhold og i samarbejde med de lokale borgmestre, har lagt sig fast på de byer, som fremover skal huse de nye nærpolitistationer.
 
En række af nærpolitienhederne bliver placeret i eller i tilknytning til særligt udsatte boligområder, f.eks. i Askerødparken i Hundige, Motalavej i Korsør og Høje Gladsaxe i Gladsaxe.
 
Kan åbne allerede i år
Politikredsene har – ud over de 20 nye nærpolitienheder – besluttet at udvide den ugentlige åbningstid til 15 timer på én eksisterende lokation i Ribe samt at oprette tre yderligere såkaldte ”satellit-stationer”, som placeres i Brande, Skærbæk og Dianalund.
Det er forventningen, at de første nærpolitienheder kan åbne allerede i år.
 
 
Her kommer de 20 nærpolitistationer til at ligge:
 
Assens - Assens
Billund - Grindsted
Brønderslev - Brønderslev
Esbjerg - Esbjerg på Stengårdsvej, Ribe
Fredensborg - Nivå i Nivåhøj/Islands-højparken
Gladsaxe - Høje Gladsaxe
Greve - Hundige i tilknytning til Askerød-bebyggelsen
Gribskov - Helsinge
Hedensted - Hedensted
Ikast-Brande - Ikast og Brande. I Brande åbent én dag om ugen
Ishøj - Ishøjcenteret i tilknytning til Vildtbanegård
Nyborg - Nyborg
Odder - Odder
Odsherred - Asnæs
Slagelse - Korsør i tilknytning til Motalavej
Sorø - Sorø og Dianalund. I Dianalund åbent to timer om ugen
Struer - Struer
Tønder - Toftlund og Skærbæk. I Skærbæk åbent to timer om ugen
Tårnby - Kastrup
Vesthimmerlands - Aars
 
Kilde: Justitsministeriet
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også