Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

48-årig fynbo dømt: Stjal 391.000 kroner fra afdød ven

Politi

19/02/2024 15:01

J. Bøgen

Det begyndte, da vennen lå på sit dødsleje - og fortsatte efter, vennen var gået bort.

I sommeren 2018 blev en 48-årig mand fra Fyn særdeles velhavende, da han hævede hele 391.33,12 kroner.

Der var bare lige det ved det, at pengene ikke var hans. De tilhørte nemlig hans ven, og her kommer så det, der nok vil få de fleste til at fnyse forarget:

Vennen lå på sit dødsleje, da den 48-årige mand begyndte at hæve pengene - og han fortsætte med at gøre det et godt stykke tid efter, at vennen var gået bort.

Det skriver TV 2 Fyn.

Mediet skriver, at det fremgår af domsbogen fra Retten i Odense, at den 48-årige forklarede, han hævede pengene på vegne af den døende ven for at betale for narkotika, som han havde købt for den døende.

Den udlægning var hverken den afdødes familie eller Anklagemyndigheden ved Fyns Politi enig i, og derfor var sagen den 24. januar kommet for en dommer - knap fem år efter pengeoverførslerne.

Tiltalen lød på databedrageri ved at hæve penge med en anden persons betalingskort og foretage overførsler med en anden persons netbank.

Vidne blev afgørende

Under retssagen har den 48-årige holdt fast i sin forklaring om, at den nu afdøde ven var en del af misbrugsmiljøet, og at det altså var for at hjælpe vennen på dødslejet, at den 48-årige hævede pengene for at dække sin udgifter i forbindelse med købet.

Men et vidne med en tæt familiær relation skød et solidt hul i den forklaring: Den nu afdøde ven havde nemlig aldrig hverken taget stoffer eller været alkoholiker.

Faktisk var den tiltalte 48-årige mands forklaring så usammenhængende og utroværdig, at Retten i Odense helt valgte at tilsidesætte den.

Dermed blev den 48-årige døm for databedrageriet, og det blev en dyr omgang:

10 måneders fængsel, som dog ikke skal fuldbyrdes, hvis han holder sig fra kriminalitet det næste år, og så skal han desuden betale hver en øre af de 391.333,12 kroner tilbage til den afdødes arvinger.

Mest Læste

Annonce