Den 44-årige mand har tilstået sin rolle i sagen. Foto: Shutterstock
Den 44-årige mand har tilstået sin rolle i sagen. Foto: Shutterstock

58 millioner i bøde, 3,5 års fængsel og udvisning til ukrainer

Politi

09/08/2022 14:04

J. Bøgen

Det er den anden dom i sagen.

En 44-årig ukrainsk mand er tirsdag blevet idømt 3,5 års fængsel og udvisning af Danmark for bestandig for at have været med til at fremstille og videredistribuere mindst 27 millioner ulovlige cigaretter, som har betydet, at statskassen er gået glip af op mod 65 millioner kroner i tobaksafgifter.

Den 44-årige tilstod sin rolle i sagen ved Retten i Kolding, som desuden idømte ham en tillægsbøde på mere end 58 millioner kroner

Det oplyser National enhed for Særlig Kriminalitet, også kendt som Bagmandspolitiet, i en pressemeddelelse.

Anden dom ud af 14 mulige

Den ulovlige cigaretproduktion blev optrevlet tilbage i marts 2021 under en koordineret efterforskning mellem Bagmandspolitiet, Europol, Skattestyrelsen, Toldstyerlsen og en række udenlandske politimyndigheder.

Indsatsen førte til, at 13 udenlandske mænd blev anholdt for at drive en illegal cigaretfabrik på en landejendom i Vamdrup nær Kolding.

Senere blev en ekstra udenlandsk mand anholdt og varetægtsfængslet i samme sag.

Ved ransagningen af landejendommen beslaglagde politiet også 11 millioner cigaretter, flere tons tobak og en større mængde professionelt udstyr til produktion af cigaretter.

Tilbage i juni 2021 blev en af de andre sigtede i sagen idømt 4 års fængsel, en tillægsbøde på 71 millioner kroner og udvisning af Danmark, efter at have tilstået sin rolle i netværket. Tirsdagens dom er dermed den anden afgørelse ved retten i sagen.

"Sagen handler om svindel med tobaksafgifter af hidtil uset omfang og karakter, og det er meget betydelige afgiftsbeløb, som den danske stat er gået glip af i den her sag. Jeg er tilfreds med at have fået en tilståelse fra den 44-årige, og at retten fulgte anklagemyndighedens påstand om en længere fængselsstraf, udvisning og en stor bøde," siger specialanklager ved NSK/Bagmandspolitiet, Jacob Gents. 

Sagen mod de resterende 12 mænd starter den 25. august 2022 ved Retten i Kolding. Der forventes dom i midten af oktober.

Mest Læste

Annonce