Zelensky mener ikke, der skal skelnes mellem russere. Foto: Shutterstock
Zelensky mener ikke, der skal skelnes mellem russere. Foto: Shutterstock

Zelensky beder alle vestlige lande gøre dette nu

Forsvar

09/8/22 6:14

Jens Asbjørn Bøgen

Det er på tide at udvide sanktionerne mod Rusland, mener den ukrainske præsident.

Står det til Ukraines præsident, Volodomyr Zelensky, vil nye sanktioner snart ramme Rusland. Og faktisk ønsker han sanktioner, der rammer alle russere.

I et interview med The Washington Post siger præsidenten, at "de vigtigste sanktioner er at lukke grænserne, fordi russerne tager andre menneskers land".

Han fortsætter med at sige, at han mener, russerne bør bo i deres egen verden, indtil de ændrer filosofi. Med det henviser han til Putins tanke om at genskabe enten Sovjetunionen eller et nyt Storrusland.

Så opfordringen fra Zelensky til Vesten er klar: luk grænserne for ALLE russere.

Det skriver CNN.

Ligeglad med flygtede russere

Da journalisten går lidt til den ukrainske præsident og spørger til de russere, der er flygtet fra Rusland, fordi de ikke er enige med Putins handlinger og filosofi, er svaret meget klart.

Zelensky mener nemlig ikke, at der er nogen forskel - russere er russere, også selvom de er flygtet fra deres hjemland.

"De vil sige, at dette (krigen, red.) ikke har noget med dem at gøre. Hele befolkningen kan ikke holdes ansvarlig, vel? Det kan den. Befolkningen valgte denne regering (Putins, red.) og de bekæmper den ikke, diskuterer ikke med den, råber ikke ad den," siger den ukrainske præsident i interviewet.

Han slutter med at konstatere, at Rusland er ved at fortælle alle andre lande, at de skal efterleve russernes regler. Og til det mener Zelensky, at den eneste løsning er at sende alle russere rundt om i Verden tilbage til Rusland, da det, ifølge ham, er den eneste måde at påvirke Putin.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce