Det var en begivenhedsrig onsdag morgen i Aarhus Lufthavn. Foto: Shutterstock
Det var en begivenhedsrig onsdag morgen i Aarhus Lufthavn. Foto: Shutterstock

Betjente åbnede to kufferter i lufthavnen og fik sig noget af en fangst

Politi

19/05/2022 13:50

J. Bøgen

Et tip fra Toldstyrelsen fik betjente fra Østjyllands Politi til at åbne for to kufferter i Aarhus Lufthavn. Indholdet var ikke ligefrem almindelige rejseforsyninger.

En 30-årig kvinde og en 43-årig mand fra Bulgarien samt en 39-årig mand fra Somalia blev i formiddags varetægtsfængslet i fire uger. Det skete under et grundlovsforhør ved Retten i Randers, hvor de tre er sigtet for at have bragt næsten 90 kg khat ind i landet.

Det skriver Østjyllands Politi i sin døgnrapport.

De tre personer blev sammen med en 40-årig mand anholdt onsdag morgen i Aarhus Lufthavn, efter de var kommet med fly fra Uganda via København. 

Anholdelsen skete efter et tip fra Toldstyrelsen, der havde mistanke om, at den bulgarske kvinde og mand havde stoffer i kufferterne. I lufthavnen ventede betjente fra Østjyllands Politis Udlændinge- og Grænsekontrolssektion og medarbejdere fra Toldstyrelsen, og de trak manden og kvinden til side og bad dem om at åbne deres kufferter. De to forklarede, at de desværre ikke kunne åbne kufferterne, da de ikke havde nøgler til dem. 

I stedet blev kufferterne åbnet på anden vis, og det viste sig, at der i hver lå ca. 44 kilo khat.

"Hvad laver I her ved lufthavnen?"

Allerede inden anholdelsen af de to bulgarere havde betjente på stedet fået øje på to mænd på 39 og 40 år, der stod og ventede i lufthavnen. Betjentene fik mistanke til, at mændene havde forbindelse til de to bulgarere, og mistanken blev forstærket, da mændene havde meget svært ved at forklare, hvad deres ærinde i lufthavnen var. 

Under en visitation af de to mænd fandt politiet flere beskeder og dokumenter, der indikerede, at de havde forbindelse til bulgarerne. Ud fra fundene og de efterfølgende afhøringer vurderede politiet, at de anholdte i forening havde aftalt at smugle den store mængde khat ind i landet, at det var planen, at det skulle sælges videre.

Anklagemyndigheden vurderede, at der var grundlag for at fremstille tre af de anholdte i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, mens den 40-årige mand blev løsladt. Han er dog fortsat sigtet i sagen. 

Mest Læste

Annonce