Foto: Nordjyllands Politi
Foto: Nordjyllands Politi

Blev konfiskeret i 2021: Nu skal monsterbil på auktion

Politi

08/02/2024 14:15

J. Bøgen

Kunne du tænke dig at have sådan en stående hjemme i carporten?

Mandag den 4. marts 2024 har BCA Auto Auktion i Vejle den Lamborghini Huracán Spyder på auktion, som tilbage i 2021 blev beslaglagt af Nordjyllands Politi i forbindelse med en sag om vanvidskørsel ved Hjørring.

Anklagemyndigheden i Nordjyllands Politi sætter nu nemlig punktum i den meget medieomtalte sag, og derfor er salg af køretøjet det næste skridt:

”Bilens ejer blev dømt for vanvidskørsel ved byretten i Hjørring den 18. februar 2022, idet retten fandt det bevist, at ejeren havde kørt 228 km/t på Hirtshalsmotorvejen. Retten afgjorde i den forbindelse, at bilen skulle konfiskeres i medfør af færdselslovens § 133 a, stk. 2. Dommen blev af domfældte anket til Vestre Landsret, som stadfæstede byrettens dom. Og i december 2023 valgte Procesbevillingsnævnet at afvise bilejerens anmodning om 3. instansbevilling. Derfor er straffesagen nu endeligt afgjort ved de danske domstole, og bilen sættes derfor på auktion,” opridser specialanklager Morten Sønderby fra anklagemyndigheden i Nordjyllands Politi.

Pengene går til staten

Hvis du går og drømmer om at køre rundt i sådan et monster med mere end 600 hestekræfter og en tophastighed på over 320 kilometer i timen, vil du typisk skulle af med omkring 6 millioner kroner.

Derfor kan der altså være mulighed for at gøre sig noget af en handel, hvis man er interesseret i at byde på den konfiskerede bil.

Hvad startbuddet bliver, vides ikke endnu, og ifølge Morten Sønderby er det sådan set også underordnet fra ordensmagtens synspunkt:

”Men man kan sige, at skatteborgerne har en interesse i prisen, for pengene fra auktionen tilfalder statskassen.”

Redaktionen har ikke været i stand til at finde frem til auktionen for bilen på BCA Auto Auktions hjemmeside. Det skyldes sandsynligvis, at auktionen ikke er gjort klar endnu.

Foto: Nordjyllands Politi

Foto: Nordjyllands Politi

Mest Læste

Annonce