Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

PET og politiet på pressemøde: Det kom frem omkring antiterroraktionen i morges

Politi

14/12/2023 13:18

J. Bøgen

Flere personer er blevet anholdt her til morgen flere steder i landet.

PET har her til morgen gennemført en antiterroraktion, der involverede fem politikredse rundt om i landet.

Resultatet er, at der i Danmark er blevet anholdt tre personer, og i Holland er der også blevet anholdt en person.

Derudover er der ransagninger i gang på en række adresser rundt om i landet.

Det fortæller chefpolitiinspektør og operativ chef i PET, Flemming Drejer, på et pressemøde kl. 13.

De tre anholdte vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør og blive sigtet for terror. Drejer forklarede, at man vil anmode om dobbeltlukkede døre ved grundlovsforhøret, og derfor kan han ikke gå i detaljer med hverken motiv, mål eller lignende.

Tråde til forbudt bande

Flemming Drejer fortæller videre, at sagen trækker tråde til bandemiljøet, blandt andet til den forbudte bande Loyal To Familia, samt til udlandet, uden at han dog kommer ind på, hvilke tråde og hvilke lande, det drejer sig om (udover Holland).

PET og politiet har, ifølge den operative chef, valgt at slå til på et tidligt tidspunkt i efterforskningen af det, der altså mistænkes at være planlægningen af et terrorangreb, og han forklarede, at man har gjort det af sikkerheds hensyn.

Ud fra et juridisk synspunkt kunne det have givet bedre mening at vente med at lave aktionen, så man havde nået at opbygge en stærkere sag mod de mistænkte, men Flemming Drejer forklarer, at man ikke ville gamble med danskernes sikkerhed.

Efterforskning og opfordring

Flemming Drejer understreger, at der stadig er "forsvindende lille risiko" for, at danskere bliver ramt af terror, og derfor opfordrer han også os alle til at fortsætte med vores hverdag, som vi plejer.

Efterforskningen af sagen er stadig i gang og vil stå på i lang tid fremadrettet, og det kommer man sandsynligvis også til at kunne mærke, hvis man bevæger sig rundt i København.

Chefen for beredskabet i Københavns Politi, Peter Dahl, fortæller, at det er hovedstadens politikreds, der har stået for koordineringen af morgenens aktion, og at man fremadrettet vil komme til at se betjente være massivt til stede i det københavnske bybillede, blandt andet i forbindelse med større arrangementer, ved den russiske og iranske ambassade, samt ved jødiske "objekter", som han formulerer det.

Mest Læste

Annonce