Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Politiet var på besøg hos landmand - så blev 5 grise aflivet

Politi

24/11/2023 09:20

J. Bøgen

For anden gang på en måned har myndighederne sigtet en landmand for forholdene på hans gård.

Dyrevelfærdsenheden ved Midt- og Vestsjællands Politi var onsdag på besøg hos en gårdejer ved Kalundborg sammen med Fødevarestyrelsen.

Der var mistanke om vanrøgt af svinebesætningen på gården, og derfor mødte myndighederne op for at besigtige forholdene på stedet.

Det førte til, at det var nødvendigt at straksaflive fem grise på gården, mens gårdejeren blev beordret til at straksbehandle 13 andre grise for diverse sygdomme og lidelser.

Manden er tidligere frakendt retten til at beskæftige sig med husdyr, men sagen er pt anket til landsretten. Derfor har gårdejeren fortsat lov til at holde dyr på sin gård.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Sigtet nok en gang

Han blev onsdag sigtet for vanrøgt af de i alt 18 dyr. Det var anden gang på en måned, at myndighederne var på besøg på stedet.

Tidligere på måneden blev manden sigtet for groft uforsvarlig behandling af flere dyr, herunder i nogle tilfælde uforsvarlig behandling med karakter af mishandling.

Der blev onsdag fundet flere døde grise, som lå på gården uden at være blevet afhentet, og forholdene for de syge dyr levede heller ikke op til kravene.

”Der er et tæt samarbejde mellem myndighederne, når vi får kendskab til besætninger, hvor forholdene ikke er i orden. Sagen fra Kalundborg er en ud af flere, der viser, at vi i fællesskab kontrollerer forholdene for dyrene og strafforfølger de dyreejere, der ikke passer ordentligt på deres besætninger”, siger vicepolitiinspektør Mads Haugaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Mest Læste

Annonce