Alex Jones er kendt og berygtet for at sprede konspirationsteorier til sine millioner af følgere. Foto: Shutterstock
Alex Jones er kendt og berygtet for at sprede konspirationsteorier til sine millioner af følgere. Foto: Shutterstock

Sagsøgt for 1,1 milliarder - indrømmer, at han løj

Politi

04/08/2022 13:36

Jens Asbjørn Bøgen

I 10 år har han påstået, at det slet ikke fandt sted.

Han har påstået, at amerikanske politikere og restauranter samarbejdede om at sælge og misbruge børn.

Han har beskyldt regeringen for at putte kemikalier i drikkevandet for at gøre borgerne homoseksuelle.

Han har sagt, at en tidligere FBI direktør var en demon, der voldtog børn foran vidner, der var for bange til at stoppe ham.

Og på dagen for terrorangrebet mod World Trade Center i 2001 sagde han i sit radioshow, at der var 98 procents chance for, at det var regeringen, der havde udført en kontrolleret bombning.

Konspirationsteoretikeren Alex Jones er både berømt og berygtet for sine noget alternative versioner af, hvad der faktisk foregår i USA, men nu tyder noget på, at han er gået for langt.

Sandy Hook-skyderiet fandt ikke sted

Han har nemlig i knap 10 år påstået, at masseskyderiet på Sandy Hook-skolen, hvor 26 blev dræbt, heraf 20 børn, var falsk, at der ikke var nogen beviser, og at de forældre, der sørgede over deres mistede børn, i virkeligheden var skuespillere. Ifølge Jones var hele episoden iscenesat af organisationer, der kæmper for øget våbenkontrol i USA.

Men de efterladte forældre fra Sandy Hook-massakren har fået nok. 8 familier har sagsøgt Alex Jones for, bevidste, at udbrede løgne til sine millioner af følgere, hvilket har ført til, at de efterladte familier er blevet både chikaneret og skudt mod.

Og beløbet, de har sagsøgt ham for, siger lidt i sig selv: De vil nemlig have 150 millioner dollars ... det svarer til lige knap 1,1 milliarder kroner.

Retssagen er i fuld gang, og faktisk skete der i går noget ganske chokerende. I vidneskranken indrømmede Alex Jones nemlig, under ed, at Sandy Hook-skyderiet var 100 procent ægte.

Han indrømmede kort sagt, at han havde løjet i knap 10 år.

Det skriver CBS News.

Sviner jury og kalder sagen "svindel"

Da Alex Jones selv indtog vidneskranken lagde han ud med at sige, at han havde ventet længe på at kunne give en undskyldning til de mennesker, der har sagsøgt ham.

Han anerkender også, at det er på sin plads med et beløb til de efterladte fra Sandy Hook-skyderiet, men han mener ikke, det bør være i den størrelsesorden, han er blevet sagsøgt for.

Det klinger imidlertid en anelse hult, da der i dag er blevet vist en video i selvsamme retssal, hvor Jones påstår, at den nuværende retssag er "svindel". I samme optagelse nedgjorde han jurymedlemmerne og sendte en sviner mod dommeren i sagen.

Mest Læste

Annonce