Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Satte ild til frisørsalon - begik kæmpefejl kort inden handlingen

Politi

24/11/22 10:13

Jens Asbjørn Bøgen

Det var ikke ligefrem verdens mest indviklede politiarbejde, der skulle bruges i opklaringen.

Lad det være sagt med det samme: Vi opfordrer på ingen måde nogen til at begå nogen ulovlige handlinger!

Men hvis man ikke har planer om at holde sig på den rette side af loven, kan man krydse grænsen på mere eller mindre elegante og intelligente måder.

Og man må sige, at de to teenagedrenge, der netop er blevet dømt for at sætte ild til en frisørsalon i København ikke ligefrem får en høj vurdering af deres kriminelle handlinger - de gjorde det i hvert fald imponerende nemt for politiet.

Hele sagen stammer fra d. 19. april i år, hvor en frisørsalon på hjørnet mellem Tomsgårdsvej og Ringertoften i Københavns Nordvest-kvarter pludselig stod i flammer tidligt om morgenen.

Salonen ligger i en beboelsesejendom med tre etagers lejligheder over salonen, og det endte med, at omkring 50 beboere måtte evakueres, imens brandvæsnet fik ilden under kontrol.

Men selvom brandvæsnet var hurtigt fremme og formåede at få slukket branden, stod frisørsalonen ikke til at redde - den udbrændte nemlig.

Københavns Politi behøvede imidlertid ikke sætte ufattelige mængder mandskab af for at finde frem til, hvem der havde påsat branden.

Bare 35 minutter, inden de første flammer viste sig, var der nemlig blevet købt lidt mere end 20 liter benzin på den tankstation, der lå nærmest frisørsalonen.

Og de to teenagere havde såmænd brugt den enes kreditkort til at betale de 300 kroner, de skulle af med for benzinen.

Så det var altså ikke ligefrem et opklaringsarbejde, der krævede evner som Sherlock Holmes.

Den ene af de to teenagere, en 16-årig dreng, fortalte i retten, at han blev presset af en unavngiven mand til at sætte ild til frisørsalonen mod betaling.

Den anden teenager, en 17-årig dreng, forklarede desuden ifølge bt.dk, at de godt vidste, at der var beboere i lejlighederne over salonen. De regnede imidlertid med, at folk lige ville være stået op kl. 5.45, hvor ilden blev påsat, og at brandvæsnet ville være hurtigt fremme, da brandstationen ligger tæt på gerningsstedet.

Nu er sagen afsluttet, og dommen lyder som følger:

  • Den 17-årige: Fængsel i et år og ti måneder

  • Den 16-årige: Fængsel i et år og ni måneder

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce