Foto: Sund & Bælt pressemeddelelse
Foto: Sund & Bælt pressemeddelelse

Sker denne uge: Storebæltsbroen lukkes i dette tidsrum

Politi

10/01/2023

Jens Asbjørn Bøgen

Man skal teste nogle nye digitale skilte.

Skal du en tur til Sjælland eller Fyn i løbet af weekenden, skal du lige sørge for at planlægge dig uden om et bestemt tidspunkt.

Storebæltsbroen bliver nemlig helt lukket for trafik i to intervaller natten til fredag d. 13. januar.

Det skriver Sund & Bælt, der står for driften af Storebæltsbroen, i en pressemeddelelse.

Mere præcist er det i tidsrummet mellem kl. 2 og kl. 4 natten til fredag, hvor der af to omgange vil være helt og aldeles lukket for al biltrafik i begge retninger.

De mere præcise tidspunkter fremgår ikke af pressemeddelelsen, men Sund & Bælt skriver, at de to lukkeperioder vil vare 45 minutter.

Det er uklart, om det er hver periode, der vil vare 45 minutter, eller om det er samlet. Da Sund & Bælt beskriver lukkeperioderne som "korte", er det nok samlet lukketid.

Årsagen til lukningen er, at man vil teste nogle nye digitale skilte, der skal som er sat op på Storebæltsforbindelsen til styring af trafikomlægning ved større uheld eller vejarbejder.

Skiltene er en en del af en større sikkerhedspakke, der også inkluderer mobile autoværn, som kan bruges til hurtigt at afspærre vejbaner.

Der er i alt opsat 168 digitale skilte på forbindelsen, som bl.a. skal informere trafikanterne om nedsat hastighed og overhalingsforbud ved trafikomlægninger til dobbeltrettet trafik med ét spor i hver retning.

Sund & Bælt gennemfører med det formål at øge sikkerheden på Storebæltsbroen, både for trafikanter og for de medarbejdere, der arbejder med den løbende vedligeholdelse på broen.

Mest Læste

Annonce