Den skyldige var et kendt ansigt i hooligan-miljøet omkring Brøndby IF, hvor han også fandt sine ofre. Foto: Shutterstock
Den skyldige var et kendt ansigt i hooligan-miljøet omkring Brøndby IF, hvor han også fandt sine ofre. Foto: Shutterstock

Skyldig i over 1300 seksuelle overgreb

Politi

08/6/22 2:36

Jens Asbjørn Bøgen

En modbydelig og opsigtsvækkende sag fra hooligan-miljøet i Danmark har nået sin foreløbige afslutning med lovens hårdeste straf.

Forvaring på ubestemt tid.

Sådan lød dommen over den 29-årige Brøndby-hooligan, Kevin Adrian Werner, der er blevet fundet skyldig i vold, trusler og mere end 1300 seksuelle overgreb begået mod drenge og unge mænd.

Det var Retten i Glostrup, der afsagde dom onsdag eftermiddag i en stopfyldt retssal, skriver TV2.

Han er desuden fundet skyldig i vold og trusler mod en kvindelig ekskæreste.

Kevin Adrian Werner var klædt helt i sort, da han fik sin dom, og der var mange pårørende samt personer fra hooligan- og rockermiljøet.

Politiet var mødt talstærkt op til den højt profilerede sag, og det viste sig at være en god ting.

Følelserne uden på tøjet

Undervejs i domsafsigelsen blev flere tilhørere nemlig eskorteret ud af retssalen, da de råbte skældsord efter Werner. En af råbte ifølge TV2, at han (Kevin Adrian Werner, red.) "har ødelagt 15 unge mennesker". De 15, tilhøreren henviser til her, er de 15 drenge og unge mænd, Kevin Werner er dømt for at have udsat for overgreb. Tilhøreren blev siden fjernet fra retssalen af betjentene.

Kevin Adrian Werner var tiltalt for over 1300 tilfælde af seksuelle overgreb mod 15 drenge og unge mænd. Den yngste var 14 år, da overgrebene begyndte.

Werner kendte mange af ofrene gennem hooliganmiljøet omkring fodboldklubben Brøndby IF, idet Werner var både stifter og ledende personlighed i to grupperinger - Brøndbys Hårde Drenge, BHD og Brøndbys Hårde Yngre, BHY.

Under retssagen kom det frem, at grupperne var præget af et ekstremt miljø med vold, stoffer og nære bånd til både rockere og bandemedlemmer. Samtidig var der imidlertid også et meget tæt kammeratskab, en uhørt grad af loyalitet og en fælles forståelse for, at politiet ikke var nogen, man snakkede med.

Flere af de unge ofre gik først til politiet efter otte år efter de første overgreb. Som anklagerens afsluttende bemærkning lød d. 2. juni, havde de unge mænd ikke mere at miste.

Mordforsøg førte til dagens dom

Faktisk var det slet ikke den forfærdelige sag, Kevin Adrian Werner nu er dømt for, der var starten på alt det her. Den 5. februar 2021 var der nemlig en skudepisode i netop Brøndby, og i forbindelse med efterforskningen fandt politiet ud af, at Werner sandsynligvis var målet for skyderiet. Denne sag er endnu ikke opklaret.

Imens Werner var i politiets varetægt, mødte to drenge op på politistationen sammen med deres mødre. Her anmelde de Kevin Adrian Werner for overgreb, og han har siddet varetægtsfængslet lige siden.

Efter de første anmeldelser blev der afholdt et møde om sagen blandt hooligans og rockere med tilknytning til BHD og BHY. Her blev eventuelle ofre for Werners overgreb opfordret til at stå frem, og helt ekstraordinært fik de, der gjorde, frit lejde til at tale med politiet.

Der var flere, der stod frem, og andre meldte sig først, da politiet selv tog kontakt i forbindelse med efterforskningen. Det sidste kendte offer fandt først modet, da sagen mod Kevin Adrian Werner var begyndt ved Retten i Glostrup.

Mentalundersøgelse: Han er psykopat

Kevin Adrian Werner nægter sig skyldig i alle anklager, men vedstod dog at have haft seksuelle forhold til fem af ofrene på samme tid. Han forklarede imidlertid, at havde reelle følelser for dem, hvilket han hævder var gengældt fra ofrenes side. Det blev dog holdt hemmeligt, da homoseksuelle forhold ikke er noget, der bliver accepteret i hooligan- og rockermiljøer.

Werner mener i stedet, at han er udsat for et komplet af folk fra miljøet. Først ved at skyde ham, og da det fejlede, kom politianmeldelserne i spil.

Den forklaring fandt retten usandsynlig. Desuden var der tidsmæssige problemer i forklaringen.

Den 29-årige seksualforbryder blev også mentalundersøgt, og her lød konklusionen, at han har let ved at lyve, og generelt ikke følger samfundets regler. Samtidig udviser han dårlig dømmekraft og har stort set ingen impulskontrol. Generelt er han charmerende, har narcissistiske personlighedstræk og er grundlæggende præget af psykopatiske tendenser.

Eller som sammenfattet i anklagerens afsluttende bemærkninger: Han er psykopat, og han skal i forvaring, for ellers gør han det igen.

Forvarings-dommen betyder, at Kevin Adrian Werner ikke kan løslades, før en domstol har afgjort, at han ikke længere er til fare for samfundet.

Han blev stort set fundet skyldig i samtlige 51 forhold, dog med mindre undtagelser.

Han idømmes desuden opholdsforbud i Brøndby og Rødovre og et forbud mod at få besøg af børn under 18 år uden ledsagelse af en voksen.

Kevin Adrian Werner ankede dommen til landretten, hvor han vil frifindes. Hvis ikke det sker, vil han have nedsat straffen.

Annonce