Foto: Shutterstock

Politiet advarer: Børneleg i sneen kan være livsfarlig

Selvom det ser uskyldigt ud - så kan det være særdeles farligt.

De fleste børn er sikkert ellevilde - nu dækker sneen langt om længe landskabet mange steder i landet. Nu er der rig mulighed for at suse afsted på kælken, have sneboldkamp, bygge snemænd eller lave en iglo. 

Men selvom det er fantastisk at boltre sig i de store indbydende snedriver - så er der altså en yderst vigtig detalje som man bør være opmærksom på.

Derfor advarer Bornholms Politi nu forældre, så der forhåbentlig kan undgås alvorlige ulykker. 

"Flere førere af sneplove ser børn lege på de snevolde, de har skubbet ind til siden. Det er særdeles FARLIG leg. Plovene kommer forbi jævnligt og har blikket rettet på vejene. Sørg for at jeres børn leger i sneen væk fra vejene," lyder meldingen fra Bornholms Politi på Twitter.

Man skal fortsat passe på

Det er dog ikke kun på Bornholm der er kommet meget sne - også mange andre steder i landet, er der kommet store mængder sne. 

Og hvis man ser på den seneste melding fra DMI, så kan bliver sneen liggende den kommende tid - for der bliver rigtig koldt. Det betyder også, at man bør være ekstra varsom når man bevæger sig ud på vejene, der kan være glatte. Især ide kommende dage vil der blive rigtig koldt om natten, hvilket betyder at man skal være varsom i morgentrafikken.

Nætterne til fredag, lørdag og søndag vil nemlig byde på temperaturer helt ned til mellem 8 og 13 graders frost, lokalt kan der endda blive koldere.

Så har du ikke allerede tændt for varmen - så er det sikkert en god ide at gøre nu. 

Herunder kan du se billeder af sneplovene i færd med at rydde vejene for sne på Bornholm.

Foto: Presse-fotos.dk

 

Foto: Presse-fotos.dk

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.06.21 Social
  Efter fire ugers sit-in protest begynder syriske demonstranter nu sultestrejke foran Christiansborg

  I lørdags d 12 juni gik en stor demonstration gennem byens gader. “Listen to us, listen to us, Danmark for alle og Syrien, ikke sikker”, lød råbene. Det var den anden store demonstration til støtte for den syriske sit-in protest, som nu i næsten fire uger har samlet hundredevis af syrere fra hele landet på Christiansborgs Slotsplads, deriblandt er nogle udvisningstruede.

 • 10.06.21 Social
  Rekrutteringskrise kræver national handlingsplan

  Pædagogandelen falder over hele landet. Ambitionerne om flere pædagoger til børnene og højere kvalitet i daginstitutionerne risikerer dermed at kuldsejle, allerede inden vi er kommet i gang.

 • 08.06.21 Social
  Flere danskere køber kopivarer uden at vide det, når de handler på nettet

  Knap hver femte mellem 15 og 24 år køber kopivarer uden at vide det, når de handler tøj, sko og makeup på nettet, og risikerer både at støtte organiseret kriminalitet og udsætte sig selv for fare.

 • 07.06.21 Social
  Fængselsbetjent overfaldet i dansk fængsel

  ”Vores advarsler blev overhørt”. Sådan lyder kritikken fra Fængselsforbundet, efter en kvindelig fængselsbetjent onsdag blev overfaldet af en psykisk syg indsat i Herstedvester Fængsel.

 • 04.06.21 Social
  Vedtager ny lov: Skal regulere tech-giganter

  Et stort flertal i Folketinget har i dag vedtaget lovforslaget om ophavsret. Danske medier får nu retten til at lave kollektive aftaler med tech-giganter, som Facebook og Google, og kræve betaling for brugen af nyheder. Loven betyder også, at onlinedelingsplatforme, fx YouTube, fremover skal indgå aftaler med rettighedshaverne, hvis de vil vise musik eller videoer.